Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Play Store beklenen özelliği kullanıma sundu!

Google Play Store, uzun zamandır beklenen karanlık tema seçeneğini tüm Android telefonlar için kullanıma sundu. İşte detaylar.

Google, Android 10 güncellemesini alan telefonlara API desteği sayesinde karanlık temayı ana uygulamalarında kullanıma sunmuştu. Ancak Android 9.0 Pie veya daha eski Android sürümü ile çalışan telefonlar Play Store üzerinde karanlık temayı kullanamıyordu. Google’ın bu yönde bir çalışmasının olduğunu ise sizlere geçtiğimiz günlerde aktarmıştık. Google, bugün OTA üzerinden yayınladığı güncelleme ile bu yeniliği kullanıma sundu.

Google’ın belirttiğine göre; Play Store’da karanlık tema artık tüm Android telefonlarda kullanılabiliyor. Eğer Android 10 kullanıyorsanız Play Store‘un kendisini sistem temasına göre değiştirdiğini fark etmişsinizdir. Gelen güncelleme ile birlikte uygulamanın ayarlarına girerek temayı dilediğiniz gibi Android sürümünüz ne olursa olsun seçebiliyorsunuz. Dilerseniz karanlık tema dilerseniz aydınlık tema dilerseniz de sisteme bağlı olarak uygulamayı kullanabilirsiniz.

Eğer karanlık tema seçme opsiyonu ayarlara bulunmuyor ise buradan Play Store’un günce APK. dosyasını indirip kurabilirsiniz. APK. dosyasını kuramadan önce bilinmeyen kaynaklara izin vermeyi unutmayın. Bakalım Google cephesi önümüzdeki günlerde diğer uygulamaları için de böyle bir opsiyonu eski Android sürümlerine de sunmaya devam edecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu