Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWhatsApp

WhatsApp Ekran Görüntüsü Almayı Engelleyebilir

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp ekran görüntüsü almayı engelleyen bir özellik üzerine çalışıyor. Peki, bu nasıl olacak? İşte detaylar.

Meta’nın bünyesinde yer alan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın geliştiricileri, dosyaları tek seferlik bir görünüm için açarken kullanıcıların ekran görüntüsü almasını ve ekrandan video çekmesini engelleyecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Yenilik, Android için habercinin beta sürümünde göründü. WhatsApp ekran görüntüsü almayı engelleyerek gizlilik konusunda büyük bir adım atacak gibi görünüyor.

WhatsApp’ın gelecekteki mobil versiyonunda, kullanıcılar tek bir görünümle bir dosya göndermeden önce alıcının fotoğrafı veya videoyu yalnızca bir kez açabileceği ve kimseye yeniden gönderemeyeceği, kaydedemeyeceği konusunda bilgilendirilecek. WhatsApp’ın mevcut sürümünde böyle bir bildirim veya uyarı yer almıyor.

Son zamanlarda Windows çalıştıran masaüstü bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar için tam teşekküllü bir WhatsApp istemcisinin piyasaya sürüldüğünü belirtelim. Son dönemde yaptığı hamleler ile dikkatleri üzerine çeken mesajlaşma uygulaması, gizliliğe daha fazla odaklanarak rakibi Telegram’a göz dağı veriyor diyebiliriz.

WhatsApp Durum

Mesajlaşma uygulamasının bu yeniliklerini 2022 yılı bitmeden kullanıma sunması bekleniyor. Bu özellikler tüm kullanıcıları etkileyeceği için yeniliklerin iOS ve Android telefon sahiplerine aynı anda sunulması gerektiğini belirtelim. Bu yüzden yenilikler biraz gecikebilir. Bakalım bu yeni özelliklere yıl sonuna kadar başkaları eklenecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu