Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMeizuMobirollerTeknoloji

Meizu Sözünde Durmadı! Ceza Aldı!

Meizu’nun yeni canavarları Meizu 18 ve 18 Pro’da firmanın sözünde durmadığı ortaya çıktı. Çin hükümeti bu yüzden firmaya ceza verdi.

Çinli Meizu uzun süren sessizliğiniz bozmuş ve Mart 2021’de Meizu 18 ve 18 Pro telefonlarını piyasaya sürmüştü. Firma yeni telefonların kötü amaçlı yazılım içermeyeceğini ve herhangi bir reklam göstermeyeceğini vaat etti. Ancak bu yılın Kasım ayında şirket, telefonlarında reklamlar yayınlayarak sözünü tutmadı.

Meizu reklam gösterdi 4.000 dolar ceza yedi

ITHome‘a ​​göre Çinli firma, 18 ve 18 Pro telefonlarında olmaması gereken kısa süre içinde reklam yayınladığı için Zhuhai Piyasa Gözetim ve Yönetim Otoritesi tarafından yaklaşık 4.000 dolar para cezasına çarptırıldı.

Kaynağa göre, standart Flyme Weather uygulamasında banner reklamlar ve tam ekran reklamların açılması, şirketin birkaç saat sonra ortadan kaldırdığı bir yazılım arızası nedeniyle ortaya çıktı. Ancak bu hata firmanın ceza almasına neden oldu.

Bu olaydan sonra Çinli teknoloji üreticisi, sosyal ağlarda telefonlarında reklam olmadığını ve olmayacağını söyleyen mesajları sildi. Bir soruya cevaben firma, bu ticari karar uygulanabilir olmadığı için şirketin gelecekteki ürünleriyle ilgili olarak bu pozisyona bağlı kalamayacağını açıkladı.

Meizu 18

Sonuç olarak, 18 ve 18 Pro, reklamsız saf bir işletim sistemi sunan firmanın tek telefonları olacak. Bir daha bu tip bir sorunun yaşanmaması için firmanın çok çaba sarfetmesi gerekiyor. Reklam konusu maalesef ki Android cephesinde bir sorun. Xiaomi ve Samsung gibi dev isimler de bir dönem reklam göstermiş ancak tepki topladıktan sonra güncellemeler ile bu reklamları kaldırmıştı.

iOS cephesinde neyse ki böyle bir şey yok. Apple, tüm ürünlerinde yer alan yerleşik uygulamalarında reklam göstermiyor. Umarız Apple’ın da bu politikası değişmez ve diğer firmalar da Apple’ın yolundan gider.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu