BentleyOtomobilTeknoloji

Sadece 20 Tane Üretilecek Bentley Bentayga Apex Edition Tanıtıldı

Bentley markasının dünyada sınırlı sayıda üretilecek lüks SUV'u Bentayga Apex Edition, 542 beygir gücünde bir V8 motoruyla tanıtıldı.

Bentley, Bentayga Black Edition’ın tanıtılmasından iki hafta sonra sınırlı sayıda üretime sahip Bentayga Apex Edition modelini tanıttı. Yüksek performansa sahip lüks SUV’un büyük kısmı karbon fiberden imal edildi. Aracın gücü 542 beygirlik çift turboşarjlı V8 motordan sağlanıyor. Bu motor 770 Nm torka sahip ve 0-100 km/h hızlanmasını sadece 4,4 saniyede tamamlıyor.

Karbon fiber 22 inç jantlara, karbon fiber döşemelere ve frenlere sahip Bentayga’nın maksimum hızı ise 290 km/h olarak sınırlandırıldı. Aracın ön ve arka kısımda yeni spoylerler bulunurken, eşikler ve ayna kapakları da karbon fiberle kaplanmış. Bentayga Apex Edition, Bentley’in özel kişiselleştirme kolu olan “Mulliner tarafından seçilmiş” altı tasarımla sunuluyor. Bentley müşterilere aynı zamanda benzersiz bir özelleştirme imkanı sunuyor ve kullanıcılar isterlerse aracı sıfırdan tasarlama imkanına da sahip olabiliyorlar.

Aracın fiyatı henüz belli değil fakat V-8 Bentayga S modelinin 243.025 dolarlık başlangıç fiyatını düşünürsek bu aracın daha pahalı gelebileceğini düşünebiliriz. Son olarak Bentley markasının ilk elektrikli otomobilinin 2027 yılına kadar gelemeyeceği düşünülüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu