Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Açıkladı! Snapdragon 8+ Gen 1 Verimlilik Odaklı!

Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 8+ Gen 1 hakkında Xiaomi’den açıklama geldi. Bu yonga seti verimlilik odaklı olacak.

Xiaomi, yarın yeni canavarları Xiaomi 12S ailesi ile karşımıza çıkacak. Bu yeni seride bizleri Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 8+ Gen 1 karşılayacak. Bu yonga setinin performans tarafında selefinden bir tık hızlı olduğu söyleniyordu. Xiaomi bu konu hakkında resmi bir açıklama yaptı.

Xiaomi teknisyenlerinin hesaplamaları, 8 Plus Gen 1 yonga setinin Snapdragon 8 Gen 1 ile aynı performansta yüzde 33 daha az tükettiğini gösteriyor. GPU, aynı koşullar altında Snapdragon 8 Plus Gen 1 yüzde 30 daha az tüketiyor. CPU testleri için SpecINT2K6 uygulamasının, GPU için ise GFXBench paketinin AztecRuins testinin kullanıldığı açıklandı.

Bu verimlilik elbette performansı da etkileyecek. Xiaomi, Xiaomi 12S’nin Xiaomi 12’den %15 daha yüksek olduğunu söylüyor. Aynısı Xiaomi 12S Ultra için de geçerli ancak Xiaomi 12 ile Xiaomi 12S Pro arasındaki özerklik farkı biraz daha az olacak. Belki de Xiaomi 12S Pro’daki pil kapasitesi en küçük olacak. Ancak bu düşük kapasiteli batarya verimliliğin artmasından dolayı oldukça iyi bir performans sergileyecek.

Snapdragon 8+ Gen 1
Snapdragon 8 Plus Gen 1’in verimlilik sonuçları

Leica ile işbirliğine giden Çinli teknoloji devi özellikle Xiaomi 12S Ultra modeli ile en iyi fotoğraf çeken telefon unvanını eline alacak. 12 GB RAM ve belki de 16 GB RAM seçenekleri ile gelecek olan Ultra modelin 1000 doların üzerinde bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Yeni yonga seti ve yeni kamera sistemi ile Xiaomi 12S Ultra’nın 2022’nin en iyi Android telefonları arasında yer alacağı açıkça ortada. Bakalım bu canavarlar Türkiye pazarına gelecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu