Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S24 Ultra Kamera Tarafında Rakiplerinin Gerisinde Olacak

Yeni bir rapora göre Galaxy S24 Ultra, öncülü S23 Ultra'daki 200 megapiksel ana kamera kullanacak. Rakipler çoktan 1 inç sensöre geçti.

Android ekosisteminde özelilkle Çinli üreticiler geçen yıl itibariyle 1 inçlik sensörler kullanmaya başladı. Bu yıl yaygınlaşan 1 inçlik Sony sensörler henüz Samsung’un gündemine girmiş değil. Galaxy S24 Ultra modelinde böyle bir sensörün kullanılması zaten beklenmiyordu. Ancak Samsung’un bir sonraki amiral gemisi telefonunda yeni nesil bir sensöre yer vermesi beklenebilirdi. Son verilere göre Galaxy S24 Ultra, fiziksel olarak S23 Ultra ile aynı kamera sensörüne sahip olacak.

Ünlü sızıntı kaynağı Ice Universe, S24 Ultra’daki kameranın belli oranlarda iyileştirileceğini aktardı.  Kaynaktan şu açıklama yapıldı:

“Galaxy S24 Ultra’nın ana kamerası, HP2 ile aynı özelliklere sahip bir HP2SX sensörü alacak: 200 MP, 1/1,3 inç optik format ve 0,6 mikron piksel. HP2’nin optimize edilmiş bir sürümü gibi görünüyor.”

Samsung elbette yazılım ve yapay zeka tarafında kameraya pek çok yenilik dahil edecek. Fakat sensör büyüklük olarak birçok rakibinin gerisinde kalmayı sürdürecek.

Son verilere bakılırsa Samsung’un S24 Ultra’dali telefoto kamerayı geliştirmesi bekleniyor. Galaxy S24 Ultra’da S23 Ultra’daki 10 megapiksel telefoto kamera yerine 50 megapiksel çözünürlüğünde yeni bir sensöre yer verilecek. Fiziksel olarak dörtlü kamera birimindeki en önemli gelişmenin bu olacağını söyleyebiliriz.

Öte yandan donanımhaber’e göre Galaxy S24 ve Galaxy S24 Plus modelleri Exynos 2400 yongasını kullanacak. Bu yongayı kullanan telefonlar Türkiye, Avrupa ve bazı diğer pazarlara sunulacak. ABD ve bazı bölgelerde ise Snapdragon kullanılacak. Ayrıca, bölgeden bağımsız olarak Galaxy S24 Ultra’nın sadece Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy yongası ile satışa çıkacağı belirtiliyor. Samsung, böyle bir hamle daha önce hiç yapmamıştı ve bu söylenti henüz başka kaynaklar tarafından da doğrulanmış değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu