Elektrikli ArabaGenelOtomobilVolkswagen

Volkswagen, BYD Karşısında Havlu Attı! Artık Üretilmeyecek

BYD gibi Çinli üreticiler karşısında hedeflerine ulaşmakta zorlanan Volkswagen havlu attı. Volkswagen ID.3 fabrikasında üretim durdu

Elektrikli araba pazarındaki büyüme tüm hızıyla devam ediyor. Bu doğrultuda her geçen gün daha fazla marka daha fazla modelle karşımıza çıkarken, endüstride de ciddi bir değişim yaşanıyor. Çok değil bundan sadece birkaç sene önce yeni bir araba almaktan bahsettiğinizde Volkswagen, BMW, Fiat, Ford ve Audi gibi markaları kastediyor olurdunuz. Ancak günümüzde bu durum değişiyor. Otomobil endüstrisinin merkezi Çin’e kayarken, Avrupalı üreticilerin başı belada. Bunun son örneği ise uygun fiyatlı Volkswagen ID.3 üretiminin durdurulması oldu.

Volkswagen ID.3 Üretimini Durdurma Kararı Aldı

Otomobil endüstrisinde kartlar yeniden dağıtılıyor. Çinli üreticiler erken başladıkları elektrikli araba macerasında zirveye oynarken, köklü şirketlerde hantallık dönüşümün gecikmesine neden oluyor. Aslında bu haberimizin konusu olan Volkswagen nispeten elini çabuk tutmuş ve rakiplerinden önce pazara girmiş olsa da Çin durdurulamıyor.

Volkswagen

Geleceğin ucuz modellerde olduğunu bilen Volkswagen, birkaç yıl önce ID.3 modeliyle karşımıza çıktı. Ancak Avrupalı üreticinin neredeyse yarı fiyatına çıkan BYD modelleri gibi alternatifler ucuz elektrikli araba satıcısı olma hayalini saya düşürdü. Satışla halihazırda iyi gitmezken, şirket Almanya’daki fabrikasında üretimi durdurma kararı aldı. Şimdilik Volkswagen ID.3 ve Cupra Born modelleri üretilmeyecek

Şimdilik konuyla ilgili şirketten net bir açıklama gelmezken, uzmanlar sorunun satışlardan kaynaklandığına emin. Volkswagen sadece Avrupa’da değil Çin dahil dünyanın dört bir yanında benzer sorunlar yaşıyor. İçinde bulunduğu bu krizden çıkıp çıkamayacağı ise meçhul. Açıkçası bu sadece bir başlangıç. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde çok fazla köklü otomobil üreticisinden benzer haberler alacağız. Hangilerinin ne durumda hayatta kalacağı ise şimdilik belirsiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu