GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Router Sinyal Artırma – Kesin Çözüm!

Xiaomi’nin router’larını kullanıp çekim gücünden memnun olmayanlara muhteşem haberimiz var. Xiaomi router sinyal artırma yöntemi burada.

Çin’in önde gelen isimlerinden olan Xiaomi, bildiğiniz gibi sadece telefon alanında değil ev ve ağ ürünleri ile de rakiplerine göz dağı veriyor. Türkiye’de uygun fiyatı ile dikkat çeken Xiaomi router’lar, maalesef ki tam performanslı bir şekilde çalışmıyor. Peki, bunun nedeni ne? Çin’de duvarın içinden sinyal geçiren routerlar Türkiye’de neden az çekiyor? Bu haberimizde Xiaomi router sinyal artırma yöntemini paylaşıyoruz. Bu işlemlerden sonra router’ınızın yeniden doğacak diyebilirim.

Rehberimize geçmeden önce bu yöntemi Xiaomi AX3600 router’da uyguladığımı belirtmek isterim. Evimin balkonunda -90 dBM çeken router bu işlemden sonra aynı yerde -48 dBM çekmeye başladı. dBM’in düşük olması daha iyi çekim gücüne sahip olduğunu belirtiyor. Peki, bu nasıl oldu? Sihirli bir değnek mi değdi? Tabii ki de hayır. Xiaomi’nin router’ını Türkiye’den aldıysanız Avrupa yazılımı ile geliyor. Ben bunu Çin yazılımı ile değiştirerek bu mucizeye tanık oldum.

Xiaomi Router Sinyal Artırma

1.Adım: Xiaomi Router’ınıza bu adresten bağlanın ve şifrenizi girip giriş yapın.

2.Adım: Genel Ayarlar > Sistem Durumu bölümünden manuel olarak yazılım yükleme seçeneğine tıklayın.

3.Adım: Buradan cihazınız ile uyumlu olan yazılımı indirin.

4.Adım: İndirmiş olduğunuz dosyayı seçin ve cihazın yüklemesini bekleyin. Bu işlem sırasında kesinlikle router’ın fişini çekmeyin veya ek işlem yapmayın.

Xiaomi Router Sinyal Artırma

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra router’a Çin sürümü yüklenmiş olacak. Çin sürümünü yüklediğinizde mobil uygulamasını kullanamayacağınızı ve modem arayüzünün Çince olacağını belirtelim. Ancak çekim gücündeki artış sonrası bu sizin için bir dert olmayacaktır.

Avrupa sürümünde çekim gücünün az olmasının nedeni maalesef ki Xiaomi’nin Avrupa standartlarına uymasından kaynaklanıyor. Çin’de bir kısıtlama olmadığından Çin yazılımdaki çekim gücü neredeyse iki katına çıkıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu