Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Pro En Net Hali ile Karşımızda! iPhone 13 Pro Alanlar Şu An Ağlıyor!

Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı iPhone 14 Pro modeli en net hali ile karşımıza çıktı. Çentik kavramı nihayet evrim geçirecek.

Apple, bu yıl Eylül ayında yeni cihazlar için bir lansman etkinliği düzenleyecek. iPhone 14 serisinin tanıtımının bir basın toplantısında yapılması bekleniyor. Yani yine etkinlik online olarak düzenlenecek. Kaynaklar, zaten bildiklerimizi doğrulayan iPhone 14 Pro modelinin yeni görüntülerini yayınladı. Amiral gemisi telefon, iPhone’ların 2017’den beri sahip olduğu çentiğe veda edecek. Ancak ön kamera ve Face ID sensörlerinin yerleştirileceği çentik, yuvarlak ve oval alanda iki kesik şeklinde olacak.

Kaynak, iPhone 14 Pro ve Pro Max’in renderlarda gösterilen iki yeni renk seçeneği alacağını yazıyor. Altın bu sefer daha koyu olacak. Ayrıca telefonlar ise bordo renginde satışa sunulacak.

Çizimler, iPhone 14 Pro’nun 147,46 x 71,45 x 7,85 mm ölçülerinde olduğunu ve onu öncekinden biraz daha uzun ve kalın yaptığını doğruluyor. iPhone 14 Pro serisi akıllı telefonlardaki kamera çıkıntısı, mevcut modellerdeki 11,45 mm’ye kıyasla biraz daha büyük olacak. Yeni modelde 12,02 mm kamera çıkıntısının olacağı söyleniyor. Pro serisindeki kamera modülünün boyutu da biraz daha artacak. Ancak yine de Apple 1 inçlik sensör kullanmayacak.

Ana ve Max modelde Apple A15’in daha gelişmiş sürümlü yonga seti yer alacakken, Pro ve Pro Max’te ise Apple A16 yonga setini göreceğiz RAM tarafında ana ve Max’te 4 GB RAM, Pro serisinde ise 6 GB RAM yer alabilir. Ayrıca ana ve Max modellerinde çentiğin yine iPhone 13’teki gibi küçük bir şekilde yer alacağını belirtelim.

iPhone 14 Pro

Fiyat açısından bu yıl Apple’ın zam yapması bekleniyor. Bu zam gerçekleşirse iPhone 14’ün ana modeli bile ülkemizde 21.000 TL bandında satışa sunulabilir. Pro serisi ise muhtemelen 30.000 TL’den başlayan fiyatlar ile raflardaki yerini alacak. Bundan 1-2 yıl önce bu fiyatlara otomobil satın alınıyordu…

iPhone 14 Pro Max’e Yakından Bakın, Tasarım Netleşiyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu