AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Watch Üretimi Karmaşık Tasarımı Yüzünden Ertelendi


Son raporlara göre, yakında çıkacak olan yeni Apple Watch, karmaşık tasarımı sebebiyle üretimi ertelendi. İşte son gelişmeler.

Nikkei “bilgi sahibi kişilere” atıfta bulunarak, Apple Watch üretimi hakkında işlerin iyi olmadığını söyledi. Karmaşık tasarımı nedeniyle üretimi ertelendi.

Son çıkan rapora göre, yeni Apple Watch için üreticilerin geçen hafta itibariyle küçük ölçekli üretime başlamış ancak tatmin edici üretim performansına ulaşmakta zorlandıkları fark edildi.

Kaynaklara göre, hayal kırıklığı yaratan üretim kalitesinin sebebi saatin önceki nesillerden önemli ölçüde farklı olması. Karmaşıklığı sebebiyle montajcıların elektronik modülleri, bileşenleri ve ekranları bir araya getirirken sorunlar bulduğu belirtildi.

Raporda, iPhone üreticisi vs tedarikçileri sorunları çözmeye ve tasarımları seri üretime geçmeden önce onaylama çalıştıkları için akıllı saatin üretimi geçici olarak askıya alındığı belirtildi.

Şifre: En Hızlı Büyüyen Şirket

Ayrıca, şirketin önümüzdeki haftalarda en yeni iPhone’larla birlikte akıllı saati piyasaya sürmesi planlanıyordu. Ancak ortaya çıkan zorlukların teslimat planlarını etkileyebileceği belirtildi.

Yeni Apple Watch, kan basıncı ölçümü gibi yeni özelliklerle gelecek denilmişti. Böyle küçük bir gövdeye daha fazla sayıda bileşen sığdırmanın bu tür sorunlara yol açacağı şüphesiz.

Konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan kişiler, “Tüm montacılar, mevcut endüstriyel tasarımlara dayalı olarak tatmin edici üretim performansına ulaşma konusunda benzer sorunlarla karşı karşıya” dedi.

Apple Watch ve iPhone’lara ek olarak Apple, 2021’in ikinci yarısında yeni AirPod’lar, iPad’ler ve MacBook’ları tanıtmaya hazırlanıyor. Üretim konusundaki yaşanan erteleme hakkında Apple, yorum yapmaktan kaçındı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu