AppleGüncel Teknoloji HaberleriKoronavirüsTeknoloji

Apple yüz maskesi için çalışanlarına yeni bir ürün geliştirdi!

ABD’li teknoloji devi, çalışanları için kendi Apple Yüz Maskesi ürününü tasarlayacak ve kendisi üretecek.

Apple, yenilikçi ve birinci sınıf tüketici elektroniği ürünleri üretmesiyle neredeyse herkes tarafından tanınan bir firma. Ancak devam eden COVID-19 salgını nedeniyle teknoloji devi şirket kendi yüz maskesini tasarladı ve üretti. Apple yüz maskesi üreterek kendi çalışanlarına bu ürünleri sunmayı planlıyor.

Bloomberg’in raporuna göre, Apple Face Mask olarak adlandırılan yüz maskesi, parçacıkları filtrelemek için üç katman malzeme kullanıyor. Bu ürünün dışında şirketin, FDA tarafından onaylanan tamamen temiz cerrahi maske olan ClearMask adlı başka bir maskesi de var.

Apple yüz maskesi nasıl görünecek?

ClearMask, materyaldeki şeffaflık sayesinde sağır veya dinlemekte zorlanan kişilerin diğer kişiyi dudaklarını okuyabilmesini sağlayan bir ürün. Rapora göre, yeni Yüz Maskesi tamamen Apple’ın dahili ekipleri tarafından tasarlanmış ve üretilmiş. Diğer ClearMask ise dışarıdan temin edilen bir ürün olduğu söyleniyor.

Ayrıca şirket, hastanelerde KKD için gerekli malzeme tedariğine engel olarak hammadde yetersizliği oluşturmamak için dikkatli bir şekilde malzeme tedarik etti. Apple, çalışanların giydiği standart kumaş maskeleri değiştirmek için önümüzdeki birkaç hafta içinde kurumsal ve perakende çalışanlarına yeni maskeleri göndermeye başlayacak.

Tasarıma gelince, maske burun ve çene için üstte ve altta büyük kaplamalarla oldukça benzersiz görünüyor. Ayrıca, kişinin kulaklarının etrafına kolayca oturması için ayarlanabilir tellerle birlikte geliyor.

Şirketin bu yeni maskeleri harici kullanım için üretmeyi planlayıp planlamadığı henüz bilinmiyor. Apple Mağazaları‘nın politikası, çalışanların ve müşterilerin mağazaya girdiklerinde müşterilere maskesizler ise maske dağıtmakta ve kesinlikle maskesiz içeri almamakta.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu