AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AirPods Max 80 TL’ye Satılıyor! Çinliler Çıldırdı!

Apple’ın 5.699 TL’lik AirPods Max kulaklığı 80 TL’ye satılıyor. Çinliler yine yapacağını yaptı. Peki, bu klon ne kadar kaliteli?

Çakma ürün denilince akla gelen ilk isim olan Çin, bu sefer yine Apple’ı hedef aldı. Apple’ın Türkiye’de 5.699 TL’ye sattığı AirPods Max kulaklığı 80 TL gibi oldukça komik bir rakama satılıyor. Çinli alışveriş sitelerinde 10 dolara satılan bu kulaklık, görünüş açısından Apple’ın kablosuzu ile birebir aynı görünüme sahip.

AirPods Max’in bu klonu, Gray rengi ile satılıyor. Bu klon model P9 olarak geçiyor ve arkasında Çin Malı’dır ifadesi yer alıyor. Kutuyu açtığımızda AirPods Max’e çok yakın bir tasarım görüyorsunuz. Ancak sadece görünüm ayrı. Çünkü teknik özellikler orijinal modelin yanından bile geçmiyor.

Kulaklığın malzeme kalitesi de oldukça dandik görünüyor. Metal kaplama gibi görünen malzemenin plastik olduğu söyleniyor. Kulaklığın enterasan bir şekilde 50nm Hi-Fi sürücüsü ile geldiğini görünüyor. Ayrıca SBC ve AAC kodekleri destekleniyor. Bunların ne kadar doğru olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Klon modeli kullananların orijinal modelin yanından bile geçmediği söyleniyor. Ucuz etin yahnisi yavan olur deyiminin cuk diye oturduğu bu olayda klon ürünlerin kalitesi bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

AirPods Max

Apple‘ın AirPods Max’inde aktif gürültü engelleme özelliği, sensörler ve kaliteli sürücülerin yer aldığını belirtelim. Piyasanın en akıllı kulaklığı olarak geçen bu model Amerikalılara bile pahalı geliyor. Ağırlığı ile baş ağrıttığı söylenen kulaklığın olması gerekenden 2 kat fazlaya satıldığını söyleyebiliriz.

Bu fiyatlara çıktığınızda Hi-Res sertifikası bile olmayan AP Max yerine onlarca farklı ve daha kaliteli kulaklık alabileceğinizi belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu