Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSamsungTeknoloji

Donald Trump: Huawei de kimmiş? Samsung sen gel paşam yanıma!

Huawei bir darbe daha yedi. ABD Başkanı Donald Trump, Samsung’dan Amerika’da daha fazla yonga seti fabrikası açmasını istedi!

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki ekonomik savaşın kurbanı olan Huawei, ABDli firmalardan yaptırım üzerine yaptırım yemişti. İlk etapta Google, firmanın Android lisansını iptal etmiş daha sonra da Intel, Microsoft ve ARM gibi büyük firmalar Huawei’ye Trump’ın yanında durmak için cephe almıştı. Trump ile arası bir türlü düzelmeyen Huawei’ye bir darbe daha geldi.

Ortaya çıkan söylentilere göre; Donald Trump, Güney Koreli teknoloji devi Samsung‘dan Amerika’da daha fazla yonga seti fabrikası açmasını istedi. Bu iddialara anında ABD hükümetinden cevap geldi ABD hükümeti, Samsung ile görüşmelerin olumlu gittiğini ve Samsung’un ülkelerinde daha fazla yonga seti fabrikası açmaya çok yakın olduğunu açıkladı.

Huawei

Koronavirüs yüzünden Çin’deki üretim sürecinde tüm firmalar zorluklar yaşamaya başladı. Çin’in kendini toplamasına rağmen hala aşısı olmayan koronavirüs firmalar için büyük bir engel gibi görünüyor. Amerika, bu krizi fırsata çevirip, başta kendi firması olan Apple’ı daha sonra da Samsung’u topraklarına çekmeye çalışıyor. Tabii bu süreçte firmaları tavlamak için ABD’nin bir çok destek paketi ve ayrıcalık sunması bekleniyor.

Şimdilik Samsung cephesinden bu konuyla ilgili açıklama gelmedi. Bir kaç hafta içerisinde netleşeceğini düşündüğümüz Samsung ile ABD yakınlaşması bakalım diğer Çin menşeli yonga seti üreten firmaları kızdıracak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu