Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

108 MP Samsung ISOCELL HM6 Sensörü Çılgın Atıyor

Samsung’un yeni sensörünün parametreleri belli oldu. 108 MP Samsung ISOCELL HM6 sensörü kamerada yeni bir devri başlatacak.

Geçtiğimiz ay 7 Nisan’da sunulan ucuz akıllı telefon Realme 9 4G, Samsung ISOCELL HM6 görüntü sensörüne sahip dünyanın ilk modeli olmuştu. Ancak cihazın duyurulduğu sırada sensörün tüm özellikleri açıklanmadı. Bugün ise 108 MP Samsung ISOCELL HM6 sensörü hakkındaki tüm detaylar resmi olarak açıklandı.

Samsung’dan gelen bilgilere göre bu sensör özellikleri ile telefonlara gerçekten de hayat suyu olacak. Özellikle orta segmentte 108 MP sensörü daha fazla göreceğiz.  Samsung ISOCELL HM6, 12.000 x 9.000 piksel çözünürlükte fotoğraf çekmenize, 24 fps hızında 8K video veya 120 fps hızında 4K video çekmenize olanak tanıyor. Optik format ise 1/1.67 inç büyüklüğünde.

Bu sensörde selefine göre daha çok piksel var. 108 milyon piksel ile gelen bu lensin bu yüzden piksel boyutu 0.64 mikron büyüklüğünde. Bununla birlikte, pikselleri “9’u 1 arada” birleştirme teknolojisi nedeniyle, böyle bir “süper pikselin” boyutu 1.92 mikrona yükselir. Bu, aydınlatmanın az olduğu durumlar için yararlıdır. Örneğin, bir gece çekimi sırasında. Sensör ayrıca Smart-ISO (WDR) ve PDAF teknolojilerini de destekler. RAW, çıktı görüntü formatları olarak bulunuyor.

108 MP Samsung ISOCELL HM6

Samsung’un yeni sensörünü özellikle önümüzdeki yıl daha fazla göreceğiz. Orta segmentteki telefonlara hayat suyu olacak olan bu sensörün çekeceği fotoğrafları merakla bekliyoruz. Özellikle Galaxy A serisinde kullanılacağını düşündüğümüz yeni ISOCELL bakalım sektöre yeni bir soluk kazandırabilecek mi?

Taksit ile iPhone Alma Devri Başlıyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu