Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Artık Diğerleri Gibi Oldu! Telefonları Satmıyor!

Telefon pazarında kartlar yeniden dağıtıldı. 2021’de Huawei o kadar az telefon sattı ki listede diğerleri kategorisinde yer aldı.

2021’in ilk çeyreği için küresel cep telefonu gönderi raporu yayınlandı. Bu listeye göre ABD yaptırımlarından dolayı dara düşen Huawei listede diğerleri kategorisinde yer aldı. İlk beşe bile giremeyen Çinli firmanın sonu LG gibi olacak diye korkmaya başladık diyebiliriz.

Huawei telefon satışlarında dibe vurdu!

İstatistik firması Strategy Analytics, 20 Nisan’da sabah haberlerinde, 2021’in ilk çeyreğine ait küresel cep telefonu sevkiyat raporunu açıkladı. Veriler, bu çeyrekte dünya çapında 340 milyon akıllı telefonun satıldığını gösteriyor.

Üreticiler açısından Samsung, 77 milyon adetlik sevkiyatta yüzde 23 pazar payı ve yıllık yüzde 32 artışla birinci sırada yer aldı. Apple ve Xiaomi 57 milyon adetlik ve 49 milyon adetlik sevkiyatı ile sırasıyla yüzde 17 ve yüzde 15’lik payla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Bu iki firma yine sırasıyla yüzde 44 ve yüzde 80 artış yaşadı.

Huawei

Dördüncü ve beşinci sırada OPPO ve vivo yer aldı. Vivo’dan bile az telefon satan Huawei’nin gidişatı pek iyi görünmüyor. Çinli firma o kadar az telefon sattı ki kendini diğerleri kategorisinde buldu. Firmanın 20 milyondan az telefon sattığı söyleniyor.

Raporda ayrıca, toplam sevkiyat payının bir yıl önceki yüzde 71’in üzerine çıkarak yüzde 76’ya ulaştığını da gösteriyor. Çin pazarındaki akıllı telefon sevkiyatları, ilk çeyrekte çok iyi performans gösterdi ve yıllık yüzde 35 artışla 94 milyon adede, yani dünyanın üçte birine yakın bir artış gösterdi.

Çinli Huawei’nin şu sıralar işlemci üretemediği ve Android’in yerini HarmonyOS ile doldurma gibi sorunlar yaşadığı ortada. Bu sorunlar kısa vadede çözülmese firmanın akıllı telefon işindeki konumu daha da düşebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu