GenelGoogleGündem

Google Haritalar’dan Kullanıcıları Çileden Çıkaran Tasarım Değişikliği!

Kullanıcılar dün yayınlanan Google Haritalar güncellemesine tepkili. Pek çok kişi, kaza yapmanın eşiğinden döndüğünü iddia ediyor.


Telefonunuzdaki en önemli beş uygulamayı saymanızı istesek bunlar hangileri olurdu? Kuşkusuz pek çoğunuz bu soruya WhatsApp, Fotoğraflar ve sosyal medya uygulamaları cevabını verirdiniz. Ancak biraz daha dikkatli düşünürseniz, Haritalar uygulamasının gerçekten de hayatımızda kritik bir rol oynadığını görebilirsiniz. İster yaya isterseniz de arabayla dünyanın neresinde olursanız olun, daima işe yarayacak harika bir uygulama. Bunlardan en popüleri ise Google Haritalar. Uygulama, benim gibi iPhone kullanıcıları dahil, milyarlarca insan tarafından kullanılıyor.

Ancak bu kadar popüler bir şeyi yönetirken, Google’ın bile dikkatli olması gerekiyor. Çünkü yapılan en ufak değişiklik bile kullanıcıları çileden çıkarabiliyor. Bu örneğimizde ise tam olarak böyle oldu. Son yayınlanan Google Haritalar güncellemesi, renk paletinde değişikliğe neden olurken, kullanıcılar tasarım değişikliğine isyan etti.

Google Haritalar, Tasarım Değişikliği Tepkiyle Karşılandı

Google Haritalar kullanıcı, son yapılan tasarım değişikliğine adeta nefret kusuyor. Problemin nedeni ise renk paletinde yapılan değişiklik. Buna göre, bir zamanlar beyaz renkle tasvir edilen yollar şimdi gri. Nehir, göl ve deniz gibi su kütlelerinin eskiden mavi olan rengi ise artık önemli ölçüde solgun.

Google Haritalar
Google Haritalar – Öncesi ve Sonrası

Ormanlık alanlar ise öncekinden daha koyu bir yeşil tonunda. Rota göstergesi ise çok daha parlak ve rahatsız edici bir mavi renkte. Elbette ki ilk bakışta bu değişikliklerden oluşan rahatsızlık kulağa çok da rahatsız edici gelmiyor. Ancak bu uygulamayı her gün kullanan insanları ele alalım. Alışkanlıklar pek çoğumuzun hayatını kolaylaştıran en önemli unsurlardan.

Ancak Google’ın yaptığı bu değişiklik, bizden doğrudan alışkanlıklarımızı alıyor. Kullanıcılar değişikliklerden kaynaklı kafa karışıklığı yaşıyor ve yolu takip etmekte. Hatta Reddit ve Twitter gibi platformlarda bazı kullanıcılar Google Haritalar nedeniyle kazanın ucundan döndüğünü bile iddia ediyor. Şirketin bu değişiklik için geri adım atıp atmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu