Akıllı TelefonAppleGeneliPhoneTeknoloji

iPhone X kamera puanı belli oldu! Pixel 2 geçildi mi?

iPhone X kamera puanı açıklandı. DxOMark sitesinin yaptığı değerlendirmeye göre iPhone X en iyi fotoğraf çeken mobil kamera donanımına sahip. Video içinse aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Telefonun kamera puan detaylarına geçmeden önce dilerseniz kamera özeliklerini kısaca hatırlatalım. iPhone X’da f / 1.8 ve f / 2.4 lense sahip 12MP çift arka kamera yer alıyor. Dörtlü çift tonlu LED flaş ile desteklenen kameralar 2x optik yakınlaştırma yapabilirken, kameraların ikisinde de OIS desteği mevcut. Telefon ayrıca 4K video @ 60fps video kaydı gerçekleştirebiliyor.

iPhone X fotoğraf çekim değerlendirmesinden 101 puan alarak bu alanda zirveye yerleşiyor. Video çekim performansında ise 89 puan alabilen iPhone X ortalama 97 puan ile Google Pixel 2’nin (98 puan) arkasında kalıyor. DxOMark incelemelerine göre en iyi kameraya sahip on telefon şu şekilde sıralanıyor:

iPhone X’un kamerası fotoğraf çekimlerinde HDR sahnelerinde iyi gölge ve ayrıntı koruma, çok iyi pozlama, tüm ışık koşullarında doğru renk ve beyaz dengesi, çoğu ışık koşullarında iyi detay koruma ve bokeh efektinde oldukça başarılı bulundu. Fotoğraf çekimindeki eksiler ise yavaş pozlama ve zayıf pozlanmış fotoğraflarda flaşlı çekimlerde kırmızı göz olarak sıralanmış.

Video çekimlerinde ise telefon doğru renk ve beyaz dengesi oluşturma, hızlı ve doğru netleme, etkili stabilizasyon ve iyi detay koruma sağlasa da; yürüme esnasında yüksek salınımlar, düşük ışıkta oluşan parazitler ve düşük ışıkta netlik kaybı video çekiminin eksileri olarak sıralandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu