Güncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Yemek Sepeti, LinkedIn Şimdi De Clubhouse ! Neler Oluyor?

Hacklenme olayları gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde Yemen Sepeti ve LinkedIn hacklenirken bugün de Clubhouse hacklendi.

İnternet ortamında hem  rekabet hem de ilginç olaylar yaşanmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Yemek Sepeti, Facebook ve LinkedIn mecralarının hacklendiği bilgisini vermiş ve bu gelişmelerle alakalı olarak haberlerimizde detaylı bilgileri sizlerle paylaşmıştık. Gün geçmiyor ki yepyeni gelişmeler daha yaşanmasın. Geçtiğimiz aylarda duyurulan ve kısa süre içerisinde trend haline gelen Clubhouse günümüzde milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapmaya devam ederken bugün çarpıcı bir detay da gündeme geldi. Milyonlara sahip olan uygulama hacklendi ve milyonlarca kullanıcının bilgisi dışarı sızdırıldı.

Sosyal medya mecralarına olan ilgi her geçen gün artmaya devam ederken, sosyal medya uygulamalarının hayatımızdaki önemi de gün geçerken artmaya devam ediyor. Hal böyle olunca hackerlar da milyonlarca kullanıcıya sahip olan platformları hedef haline getirdi. Hackerların son hedefi Clubhouse uygulaması oldu.

Clubhouse
Clubhouse

Clubhouse Verileri Sızdırıldı

Bugün edindiğimiz bilgilere göre popüler sosyal medya uygulamasına ait 1.3 milyon kullanıcının bilgisi internete sızdırıldı. Hatırlayacağınız üzere Facebook ve LinkedIn bilgileri hackerlar tarafından satışa sunulmuştu. Popüler uygulama kullanıcılarının bilgileri ise şuan da ücretsiz olarak bir hacker sitesinde erişilebilir durumda yer alıyor. Sızan veriler arasında kullanıcılarının kimlik bilgileri, fotoğrafları, kullanıcı adları, takipçi sayıları ve takip ettiği kişi sayısı gibi bilgiler yer alıyor. Konuyla ilgili resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu