Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Güncelleme Konusunda Vites Yükseltti

Güney Koreli teknoloji devi Samsung güncelleme konusunda vites yükseltti. Bu telefonlar tam 4 ana Android güncellemesini alabilir.

Samsung , 2022’de büyük S serisi, en yeni katlanabilir telefonları ve belirli A serisi akıllı telefonlar için 3 nesil işletim sistemi yükseltmesi sözü vermişti. Bugün ise @evleaks’ten sızdırılan Galaxy Tab S8 serisi basın açıklamasına göre Samsung, en yeni amiral gemileri için bu süreyi 4 yıla çıkarmayı planlıyor. Samsung güncelleme konusunda Çinli rakiplerine göz dağı vermek istiyor olabilir.

Bildiğiniz gibi geçen yıl Güney Koreli firma ilk lansman tarihinden bu yana 4 yıl güvenlik güncellemesi sözü vermişti. Şimdi ise en son amiral gemilerinin 5 yıllık güvenlik güncellemesi alması bekleniyor. Samsung aslında kurumsal sürüm Galaxy cihazları için zaten 5 yıllık güvenlik güncellemeleri sunuyor. Şimdi bu destek son kullanıcılara da gelecek.

4 nesil Android işletim sistemi güncellemesi ve 5 yıllık güvenlik güncellemesi alması beklenen uygun cihazların listesi ise şu şekilde;

  • Galaxy S serisi: Galaxy S22 Ultra, S21 Ultra, S22+, S21+, S22, S21, S21 FE
  • Galaxy Katlanabilir cihazlar: Galaxy Z Fold3 5G, Z Flip3 5G
  • Tabletler: Galaxy Tab S8 Ultra, Tab S8+, Tab S8

Samsung Güncelleme

Galaxy S21 FE, S22 serisi ve Tab S8 serisi kutudan Android 12 ile çıktığından, bunların Android 16‘ya çıkması ve 2027’nin başına kadar güvenlik güncellemelerinin olması gerekiyor. Yaklaşan Galaxy A serisi telefonlar, Galaxy A53 ve Galaxy A73’ün gelecekte listeye eklenip eklenmeyeceği belli değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu