Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiUzay

Apple Kurucu Ortağı Steve Wozniak Kendi Uzay Şirketini Kurdu

Apple ile bağlarını koparan bir dönem Android’i öven Steve Wozniak bugün kendi uzay şirketi olan Privateer Space’i kurduğunu açıkladı.

Apple‘ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Privateer Space adlı özel bir uzay şirketi ve uzay seyahat acentesini kurduğunu resmi olarak duyurdu. Apple ile yollarını ayırdıktan sonra Android’i övmeye başlayan Woz, ayrıca Privateer Space’in “başka hiçbir şeye benzemeyecek” bir uzay şirketi olacağını da belirtti.

Wozniak; “Gökyüzü artık sınır değil. Uzayı tüm insanlık için güvenli ve erişilebilir hale getireceğiz.” açıklamasında bulundu. Privateer Space’in kurucu ortak ve ortakları arasında robotik şirketin CEO’su olan Ripcord Alex Fielding de yer alıyor.

Kurucular, 14-17 Eylül 2021’de düzenlenecek Advanced Maui Optical and Space Surveillance Technologies (AMOS Tech) konferansında Privateer Space’in planlarını daha detaylı anlatacaklarına söz veriyor.

Bu hafta, Elon Musk’ın SpaceX’i ilk “tamamen sivil” görevi başlatacak. Bu yaz, Sir Richard Branson ve Jeff Bezos, ilgili Virgin Galactic ve Blue Origin mekikleriyle uzaya çıkmıştı. Woz’un yeni projesi de muhtemelen ilk etapta parası olan zenginler için bir seyahat düzenleyecek. Ancak Privateer Space’in mottosundan dolayı ilerleyen yıllarda uzay seyahatlerini herkes için mümkün hale getirmek olacak.

Şimdilik uzay işleri biz gibi maaşlı çalışanlar için çok uzak bir ihtimal görünüyor. Uzay macerasına zengin isimler doydukça sıra bizlere de gelecek. Ancak bunun gerçekleşmesi muhtemelen 20 yıl sürecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu