Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 13 ile Emoji Konusunda Seviye Atlanacak

Google I/O 2022, yeni donanım ve yazılımları tanıttı ve aynı zamanda Google’ın işletim sistemi geliştirmesindeki bir sonraki önemli kilometre taşı olan Android 13 Beta 2’ye öncülük etti. Bu güncelleme ile Gboard kullanıcıları, yeni bir emoji oluşturmak için mevcut farklı ifadeleri birleştirebiliyor. Artık kullanıcılar tabiri caizse kendi emojilerini oluşturabilecek.

Android 13 emoji konusunda iddialı

Google’ın Gboard’un Android 13 Beta 2’deki Emoji Kitchen’ı artık dört yeni emojiyi destekliyor. Emojipedia’ya göre, “🐾 Paw Prints, 🍒 Cherry, 🍉 Karpuz ve 🪨 Rock” destekleyecek Gboard kullanıcıları artık bu dört emojinin bir karışımını oluşturabilir.

Ayrıca, Emoji Kitchen yaklaşık 400 emojiyi destekleyecek. Bu ifadelerden bazıları Unicode 14’te yer alıyor Bunlardan bazılarının nasıl görüneceğini aşağıda görebilirsiniz. Bu yeni emojileri birleştirmek, kullanıcı sohbeti için yepyeni bir etkileşim evreni açar.

Bu yeni emoji kombinasyonlarının önceki Android sürümlerinde mevcut olup olmayacağı açık olmasa da, bu yeni ifadelerin mevcut emojilere dayandığı gerçeği onları görmekten alıkoymamalı. Google sürümlerinde tipik olduğu gibi, dağıtım birkaç hafta sürecektir.

Google’ın yeni Android güncellemesi ile özellikle emoji konusunda yeni bir adım atması oldukça sevindirici. iOS 15.4 güncellemesi ile Apple kullanıcılarına bir dizi yeni emoji sunulmuştu. Ancak bu emojiler eski Android telefonlarda görünmüyor. Bakalım Google emoji konusunda Apple ile yarışmak için daha başka neler yapacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu