Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 Go Edition ile Uygun Fiyatlı Telefonlar Coşacak!

Google, düşük bütçeli telefonlar için Android 12 Go Edition güncellemesini tanıttı. Bu işletim sistemi telefonları hız canavarı yapacak.

Düşük özellikli ve bütçe dostu telefonlar için özel olarak tasarlanmış Android’in Android Go sürümü bugün bir kez daha karşımıza çıktı. Android 12 Go Edition adı ile duyurulan bu işletim sistemi; uygulama yükleme hızlarını artırıyor, daha uzun pil ömrü sunuyor, daha akıllı özellikler ekliyor ve daha akıcı bir deneyim vadediyor. Ayırca Android 12‘de yer alan yeni gizlilik panosu, yeni gizlilik göstergesi ve daha fazlası gibi Android 12 özellikleri de Go sürümde bizleri karşılıyor.

Android 12 Go Edition ile ucuz telefonlar şaha kalkacak

Google, Android 12 (Go Edition) cihazının uygulamaları %30’a kadar daha hızlı açacağını ve daha akıcı animasyon sunacağını söylüyor. Google ayrıca; SplashScreen API‘sini oluşturduğunu belirtiyor. Böylece tüm geliştiriciler, kullanıcılar uygulamalarını başlattıklarında sürekli olarak sorunsuz bir deneyim sağlayabilir.

Android 12 (Go), uzun süredir kullanılmayan uygulamaları hazırda bekletme moduna alarak pil ömründen ve depolama alanından otomatik olarak tasarruf sağlıyor. Güncelleme Files Go uygulaması, dosyaları 30 gün içinde kurtarmanıza olanak tanır.

En son uygulamalar ekranınıza giderek, çeviriye erişebilir ve ekrandaki herhangi bir içeriği tercih ettiğiniz dile dinleyebilirsiniz. Bunu ilk olarak Android 11 Go sürümünü çalıştıran JioPhone Next‘te görmüştük. Android 12 (Go), Nearby Share ve Google Play’i kullanarak uygulamaları doğrudan yakındaki cihazlarla paylaşarak verileri kaydetmenize olanak tanıyor.

Android 12 Go Edition

Misafir kullanıcı deneyimi artık basitleştirildi. Bu nedenle doğrudan kilit ekranından profil oluşturmak mümkün. Bu, cihazınızı paylaşmadan önce bir misafir profiline geçmenizi ve işiniz bittiğinde onu sıfırlamanızı sağlıyor. Hangi uygulamaların mikrofon gibi belirli hassas verilere eriştiğini görmek ve gerekirse izinleri iptal etmek için yeni bir gizlilik panosu da bulunuyor. Durum çubuğundaki yeni gizlilik göstergesi, uygulamaların özellikle mikrofona veya kameraya ne zaman eriştiğini gösteriyor. Ayrıca yaklaşık konum izinleri de bu sürümde yer alıyor.

Düşük bütçeli telefonlar için gelecek olan bu işletim sisteminin 2022‘de indirime hazır olacağı belirtiliyor. Ancak bu işletim sistemini ilk olarak kim kullanacak orası merak konusu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu