Akıllı SaatAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Ürünleri Türkiye’de Yok Satıyor! Hani Para Yoktu?


Yapılan son araştırmalara göre Apple ürünleri Türkiye’de resmen yok satıyor. Peki, satışların patlamasının nedeni ne?

International Data Corporation’ın (IDC) en son analizlerine göre, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) giyilebilir cihazlar pazarı, Apple ile birlikte 2021’in üçüncü çeyreğinde birim bazında yüzde 2,0 ve yıllık bazda yüzde 25,4’lük bir yıllık büyüme oranı kaydetti. Apple Watch ve AirPods modelleri bu satışın fırlamasındaki en büyük rol sahibi olan ürünler olarak gösteriliyor.

Apple Türkiye’de kapış kapış satıyor

Çeyrek boyunca bölge genelinde 504.6 milyon dolar değerinde 3.09 milyon adet ürün sevk edildi. IDC’de kıdemli bir araştırma analisti olan Nourhan Abdullah,Devam eden arz sıkıntısı zorluklarına rağmen, giyilebilir pazar META bölgesinde büyümeye devam ediyor. Tedarik kesintisi etkileri, 2021’in 3. çeyreğinde birçok satıcı tarafından uygulanan fiyat artışlarında görüldü.” ifadelerini kullandı.

IDC’de araştırma müdürü Zeynep Kılıç,Tüketiciler elden çıkardıkları gelirin daha fazlasını cep telefonlarına bağlı daha uyumlu cihazlara harcama eğilimindeler. Salgın ve karantinalar, sağlık ve fitness yetenekleri için giyilebilir cihazlara olan talebi artırdı ve bu, Fitness+ uygulamalarıyla Apple gibi bazı satıcıları bu alana yatırım yapmaya teşvik etti.” dedi.

Gerçek kablosuz (TWS) ve kulak üstü cihazları içeren kulaklık kategorisi, bölgeye sevk edilen tüm giyilebilir cihazların yüzde 45,9’unu oluşturarak üçüncü çeyrekte en büyük sevkiyat payını korudu. 2021 yılının 3. çeyreğinde, kulaklık sevkiyatları birim bazında yüzde 34,4 ve yıllık olarak olarak ise yüzde 22,6 arttı.

Apple Türkiye

Devam eden evden çalışma politikaları, aktif gürültü engelleme (ANC) kulaklıklara olan talebi tetikledi. Cupertinolu teknoloji devi, toplam pazar birimlerinin üçte biriyle kulaklık kategorisinde lider olurken, Samsung üçüncü sırada Çinli marka Xiaomi’nin önünde ikinci sırada yer aldı.

Apple‘ın ülkemizde giyilebilir ürünlerinin bir anda fırlamasınındaki neden hala belirsiz. Bu rakamların zamdan önceki rakamlar ait olduğunu önümüzdeki yıllarda satışlarını düşeceğini düşünüyoruz. Eğer bu fiyatlara rağmen Apple’ın ürünleri böyle yok satarsa fiyatlarda indirim beklemek çok yanlış olur.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu