Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftWindows

Microsoft ARM Tabanlı İşlemcilere Çok Güveniyor

Microsoft ARM tabanlı işlemcilere çok güveniyor. Yıllar sonra tam teşekküllü olarak gelen ARM atılımı bu sefer sonuç verecek gibi duruyor.


Microsoft’un 20 Mayıs’ta Seattle’da “Yapay Zeka Bilgisayarlar” vizyonunu detaylandırmak için bir etkinlik düzenleyeceği bildiriliyor. Etkinlik, Microsoft’un Build Developer Konferansının başlamasından bir gün önce gerçekleşecek. TheVerge’in haberine göre CEO Satya Nadella, şirketin “donanım ve yazılım genelinde yapay zeka vizyonunu” tartışacak. Bu sayede Microsoft ARM tabanlı bilgisayarlarını da görücüye çıkaracak.

Microsoft’un planlarına aşina olan kaynaklara atıfta bulunan raporda, Microsoft ARM destekli Windows dizüstü bilgisayarlarının, CPU performansı ve AI ile hızlandırılmış görevlerde Apple’ın M3 destekli MacBook Air’ini geride bıraktığından emin olduğu belirtiliyor.

Microsoft’un, Qualcomm’un yakında çıkacak olan Snapdragon X Elite ARM tabanlı yonga setine yoğun bir şekilde yatırım yaptığı ve bunların CPU görevlerinde ve AI hızlandırmada ve hatta uygulama performansında Apple’ın M3 MacBook’unu geride bıraktığını gösteren bir dizi demo planladığı bildiriliyor.

Bu son kısım burada önemli; uygulama emülasyonu (x64 tabanlı bir uygulamanın ARM’ye çevrildiği yer) etkileyici olmadı, ancak Microsoft’un artık Windows AI PC’lerin Apple‘ın Rosetta 2’sinden daha iyi emülasyona sahip olacağına inandığı bildiriliyor. Rosetta 2 oldukça etkileyiciydi. Apple’ın M1’i çıktı.

Peki bu yapay zekalı bilgisayarlar nelerdir? Bu yılın ikinci yarısında çıkacak ARM tabanlı dizüstü bilgisayarların adı bu. Microsoft, Intel Core Ultra ve AMD destekli Surface Pro 10’u zaten tanıtmıştı ancak rapor, Surface Pro 10’u Qualcomm’un Snapdragon X Elite işlemcileriyle de sunacağını söylüyor.

Bu AI destekli makineler, “cihazınızda gördüğünüz veya yaptığınız her şeyi almanıza” olanak tanıyan bir uygulama olan AI Explorer’a özel erişime sahip olacak. Bilgisayarınızda çağırabileceğiniz bir zaman çizelgesi olarak çalışacak şekilde tasarlandı ve olayların zaman çizelgesini taramak için cihazdaki bir NPU’yu (Sinir İşleme Birimi) kullanır.

Ayrıca AI destekli bir video akışı özelliği de olacak ve AI bilgisayarlar, arka plan bulanıklığı için Windows Studio Efektlerine, AI modelleriyle ücretsiz olarak görüntü oluşturma yeteneğine ve Copilot’un PC verilerinize erişmesine izin verme seçeneğine sahip olacak. bağlamı iyileştirmek ve istemleri geliştirmek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu