Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Snapdragon 6 Gen 1 Özellikleri Belli Olmaya Başladı

Qualcomm’un giriş-orta segment işlemcisi Snapdragon 6 Gen 1 hakkında bilgiler gelmeye başladı. Bu yonga seti bakalım ne sunacak?

Bildiğiniz gibi Snapdragon 8 Gen 1’in yarım yıldan fazla bir süredir piyasada. Qualcomm daha sonra Snapdragon 8 Plus Gen 1’in piyasaya sürmüştü. Snapdragon 7 Gen 1’i de tanıtan firmanın yakında tanıtacağı yeni yongalar hakkında bilgiler geldi. Snapdragon 8 Gen 2 ile birlikte Qualcomm’un Snapdragon 6 Gen 1 yonga setini de tanıtacağı söyleniyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan kaynaklar Qualcomm web sitesinden bir ekran görüntüsü paylaştı. Bu görsel ile yeni yonga setinin tüm özellikleri ortaya çıktı. Yeni yonga setinin Kryo işlemci çekirdekleri ile geleceğini söyleyebiliriz.

Bu yonga setinde ayrıca Vulkan 1.1, HDR Gaming, OpenGL ES 3.2 desteği de yer alacak. Yani Qualcomm yeni bir GPU’ya geçiş yapacak.

Yonga seti ayrıca Snapdragon X62 5G modem, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, LPDDR5 RAM ve 108 megapiksele kadar kamera desteği ile gelecek. Bu yonga seti tabanlı telefonlar, 30 fps’de 4K video çekebilecek. Ayrıca 120 Hz’e kadar frekansa sahip Full HD + ekranlar için destek sunulacak. Snapdragon 6 Gen 1, 4nm işlem teknolojisi kullanılarak üretilecek.

Snapdragon 6 Gen 1

Şimdilik bu yonga setini hangi telefonların kullanacağı bilinmiyor. Giriş-orta segmentte büyük ses getirecek olan bu yeni yonga seti verimlilik konusunda da çok iddialı olacak. MediaTek karşısında kan kaybeden Qualcomm’un bu yongasını uygun bir fiyatla pazarlaması gerekiyor. Aksi durumda MediaTek Dimensity’nin yükselişinin önüne geçemezler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu