AppleGüncel Teknoloji HaberleriTabletTeknoloji

Yeni iPad Air Ekranıyla Pro Modellere Selam Verecek

Ortaya çıkan son iddialara göre Apple'ın yeni iPad Air modelinin ekranı ile ciddi yükseltmeler yapacak. Ekran büyüyerek kalitesi artacak.

Apple’ın büyüklüğü ve işleviyle sevilen tablet olan Air serisi yenileniyor. En son 2022 Mart ayında M1 çiple yenilenen Air, 10.9 inç IPS LCD panel kullanıyordu. 2 yıldır yeni Air modeli tanıtmayan Apple, şimdi 12,9 inç boyutunda Air modeli üzerinde çalışıyor. Ekran analisti Ross Young’a göre Apple, yaklaşmakta olan 12,9 inç iPad Air modelinin ekranı ile ilgili önemli iddialarda bulundu. İşte detaylar…

Yeni iPad Air Ekranı, Pro Modellere Yaklaşacak

Yeni iPad air model, HDR içerik için artırılmış parlaklık, gelişmiş kontrast ve gelişmiş pil ömrü için daha düşük güç tüketen mini LED teknolojisi ile gelmesi bekleniyor. Bu ekran şu an hali hazırda 12,9 inç iPad Pro ve Macbook Pro modellerinde kullanılan ekran ile aynı teknolojide.

12,9 inç Air modelinin ekranı 2732 x 2048 çözünürlüğe, 264 ppi yoğunluğuna ve ProMotion uyarmalı yenileme hızını destekleyen teknoloji ile gelebilir. Ayrıca bu ekran HDR içerik için 1600 nitlik tepe parlaklığa sahip olacak. Mini LED teknolojisini Air modelinde kullanması beklenen Apple‘ın, Pro modellerinde ise OLED ekran teknolojisine geçebilir. Ayrıca iPad Pro modellerinde M3 çipinden güç alacağı söylenen Apple’ın, Pencil 3’ü de tanıtması olası.

Yeni tabletlerin sessiz bir lansman ile mayıs ayının 2. haftasında tanıtması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu