Akıllı TelefonAppleCep TelefonuGüncel Teknoloji Haberleri

iPhone 12 SAR Değeri Sorunu Çözüldü

iPhone 12 SAR değeri sorunu çözüldü. Fransa dahil olmak üzere bir kaç ülkenin yürüttüğü süreç, Apple'ın müdahalesiyle sona erdi.

iPhone 12 SAR değeri sorunu çözüldü. Fransa dahil olmak üzere bir kaç ülkenin yürüttüğü süreç, Apple’ın müdahalesiyle sona erdi.

Geçtiğimiz iki hafta tamamen iPhone 15 serisiyle ilgili olsa da, Fransa’da üç yıllık iPhone 12 ile ilgili son zamanlarda tuhaf bir gelişme yaşadık. Ulusal Frekans Ajansı (ANFR), standart iPhone 12’nin izin verilenden daha yüksek elektromanyetik dalgalar yaydığını tespit etti, bu da düzenleyiciyi Apple‘ın cihazı yerel pazarda satmasını yasaklamaya zorladı ve Cupertino’lu devin bir yazılım güncellemesi yayınlamasını gerektirdi.

ANFR’den gelen yeni bir rapor, düzenleyicinin artık Apple’ın iPhone 12 yazılım güncellemesini (sürüm 4.06.02) onayladığını iddia ediyor. Bu güncelleme, Fransız kurumu tarafından test edildi ve Özel Emilim Oranı (SAR) seviyelerini 3,94 W/kg’a düşürdüğü tespit edildi. Basın bülteninde “Yeni güncellemeyi Fransa’daki tüm iPhone 12 kullanıcılarına dağıtmak artık Apple’ın elinde” yazıyor.

Cebe yerleştirilen bir cihazın SAR’ı için AB standardı kilogram başına 4,0 watt iken, son güncelleme öncesinde iPhone 12’nin SAR’ının 5,74 W/kg olduğu tespit edilmişti. Fransa’daki test yöntemlerinin, iPhone 12’nin başarısız olduğu uzuvlara (yani telefonu elde tutma) yönelik SAR testlerini içermesi nedeniyle diğer ülkelerden farklı olduğunu belirtmek gerekir. İlginçtir ki iPhone 12, 2020’de ilk kez piyasaya sürüldüğünde SAR eşiğinin üzerinde değildi ancak Fransız kurum aynı yıl uzuv test yöntemleri için güncellenmiş SAR’ı tanıttı.

Belçika, Almanya ve İtalya dahil olmak üzere birçok AB üye devletinin yetkilileri daha önce Apple’dan bu güncellemeyi tüm AB’ye yayınlamasını istemişti ancak Apple’ın güncellemeyi Fransa dışındaki diğer ülkelere de gönderip göndermeyeceği henüz bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu