Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung 3nm Üretim Sürecine Geçişte Zorlanacak

Exynos 2200 ile umduğunu bulamayan Samsung 3nm üretim sürecine gözünü dikmişti. Ancak bu süreç Samsung için pek iyi geçmeyecek.

Güney Koreli Samsung Electronics’in bu yıl 3 nanometre yarı iletken dökümhane CPU’sunu seri üretme planlarına rağmen , düşük verim ve seri üretimdeki gecikmelerin, kullanımını şirketin harici müşterilere tedarik etmekten ziyade dahili yarı iletken üretimiyle sınırlaması bekleniyor. Samsung 3nm üretim süreci konusunda maalesef ki yolun başında sıkıntılar çekmeye başladı.

Verimdeki azalma, bir çipten kesilen kalıplarının yalnızca belirli bir yüzdesinin (%10-20 olduğu söyleniyor) kalite kontrolden geçebileceği anlamına geliyor. Bu düşük verimin nedeninin şirket içi Gate-all-around (GAA) transistör mimarisi olduğuna inanılıyor. Ancak performans ve güç verimliliği açısından Samsung Electronics 3nm teknolojisi, önceki süreci önemli ölçüde geride bıraktı.

IC Nolage’a göre, Samsung Electronics’in 3 nanometre işlemi, 1,35 kat entegrasyon iyileştirmesine, aynı gücü kullanırken yüzde 35’lik bir performans artışına ve aynı gücü kullanırken yüzde 50’lik bir güç azalmasına sahip. GAA prosedürünün aceleyle uygulanmasının sonuçlarının performans iyileştirmesi ile sonuçlandığı tespit edilmiştir.

Samsung’un ana rakibi olan TSMC, üretim endişeleri nedeniyle üretim yıl sonuna kadar ertelenmesine rağmen, 3nm mikroişlem için hala mevcut FinFET teknolojisini kullanıyor. Sonuçta TSMC’nin en büyük müşterisi olan Apple’ın 2023 modelinde iPhone CPU’larında 3nm teknolojisini ilk kullanan olması bekleniyor.

Exynos 1280

Exynos 2200 yonga seti ile hüsrana uğrayan Güney Koreli teknoloji devi önümüzdeki yıl nasıl bir politika izleyecek merak ediliyor. Galaxy S23 serisinde ya Qualcomm ile yola devam edilecek ya da Exynos tekrardan devreye girecek. AMD ile olan işbirliğinin meyvelerini henüz toplayamayan Samsung’dan bakalım nasıl hamleler göreceğiz?

Yerli Üretim Vivo Y15s Türkiye’de Satışa Sunuldu!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu