AndroidGoogleGüncel Teknoloji Haberleri

Android 14 Seveceğiniz Bir Özellik Sunuyor

Android 14 güncellemesinde arayüzde birçok kişiselleştirme yapılabilecek. Bu yeniliklerden biri daha ortaya çıktı.

Android işletim sisteminin rakip diğer platformlara karşı daha fazla özelleştirme sunduğunu biliyoruz. Google, Android 14 ile birlikte daha fazla özelleştirmenin önünü açacak.

Android 14’ün yayınlanan son kodlarında canlı duvar kağıdı kullanım durumlarının sayısını artıracak yeni bir özelleştirme keşfedildi. Halihazırda Android cihazlarda hem ana ekran hem de kilit ekrana animasyonlu arka planlar eklemek mümkün. Ancak seçilen bir canlı duvar kağıdı iki yerde kullanılabiliyordu.

Keşfedilen yeni özelliğe göre kullanıcılar artık ana ve kilit ekranlara farklı canlı duvar kağıtları ekleyebilecek. Bu gelişme Android 14’ün son geliştirici önizleme sürümünde fark edildi. Henüz beta sürümünde mevcut olmayan bu gelişme muhtemelen Google I/O sonrası yayınlanacak büyük beta güncellemesine dahil edilecek. Hem ana hem de kilit ekranlara farklı canlı duvar kağıtları ekleyebilme özelliği ilk etapta Pixel telefonlara sunulacak. Markalar içinse bu özellik yıl sonuna doğru kullanılabilecek.

Android 14’ün resmi dağıtımı muhtemelen eylül ya da ekim ayında gerçekleşecek. Android 14’ü taşıyan ilk telefonların Pixel 8 serisi olması bekleniyor.

Google’ın resmi güncellemeyi yayınlamasının ardından Samsung başta olmak üzere birçok Android iş ortağı yeni yıl gelmeden çok sayıda telefon için Android 14’ü yayına alacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu