Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Cyberpunk 2077 Android Oyununa Dikkat

Cyberpunk 2077 Android oyunu tehlike saçıyor. Sahte oyun kategorisinde yer alan oyun kişisel verilerinizi çalabiliyor.

Google yine güvenlik konusunda resmen çuvalladı. Kullanıcılarının güvenliğini hiçe sayan Google’ın, Play Store üzerindeki sahte uygulamalar yüzünden yine başı dertte. Bugün Cyberpunk 2077 Android platformunda boy gösterdi haberleri ortaya çıktı. Sözde konsollarda bile düzgün çalışamayan oyun Android’e gelmiş. CD Projekt RED geliştirici adıyla Play Store’a yüklenen bu sahte oyun yüzünden, Android kullanıcılarının kişisel verileri çalınıyor.

Play Store’da bulunan sahte oyunu indirenlerin büyük bir bölümü kullanıcı verilerini hackerların eline teslim etmiş durumda. Kaspersky’ın ortaya çıkardığı bu olay sonrasında sahte oyun Play Store’dan kaldırıldı. Ancak bu uygulamanın nasıl bu sahte isim ve geliştirici adı ile onaylandığı ve mağazada yayınlandığı ise bilinmiyor.

Google’ın gizlilik ve güvenlik konusunda büyük eksiklikleri bulunuyor. Bu tip olaylar ile Android kullanıcıları sık sık karşılaşıyor. Verilerinizi çaldırmamak için malware yazılımı kullanmanız, Play Store dışında APK. olarak dosya yüklememeniz ve mağazadaki güvenilir ve tanınmış geliştiricilerin uygulamalarını indirmeniz gerekiyor. Evet bu üç temel faktör sayesinde güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

Google’ın artık Play Store’a yüklenen uygulamaları daha sıkı denetlemesi gerekiyor. 2021 yılına gireceğimiz şu günlerde, bu tip basit malware saldırılarının ortaya çıkması oldukça utanç verici.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu