Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Speedtest En İyi Hücresel Veriyi Haritada Gösteriyor

İnternet hız testi uygulaması olan Speedtest aldığı son güncelleme ile hücresel veri için önemli bir yeniliği kullanıma sundu.

İnternet bağlantısı performans değerlendirme hizmeti Ookla’nın Speedtest uygulaması, Android’de coğrafi bölgenizde farklı mobil operatörlerin nasıl performans gösterdiğini gösteren bir özelliğe sahipti. Şimdi, özellik iOS uygulamasına geçerek en iyi mobil internet deneyimine sahip olmayacağınız bölgeleri belirlemenizi kolaylaştırdı.

Ookla’nın haritaları, esas olarak, şehirlerin çeşitli alanlarında hücresel ağ gücünün pikselli bir ısı haritasını kaplar. Özelliğin en büyük avantajı, sık ziyaret ettiğiniz alanlarda bekleyebileceğiniz bağlantı hızlarının gerçekçi bir tahminini alabilme yeteneğidir. Ayrıca, taşıyıcıların iddia ettiği bağlantı hızlarının ne kadar gerçekçi olduğunun net bir resmini çiziyor. Çoğu mobil ağ, geniş bir coğrafi alanda bulunmasalar bile en yüksek bağlantı hızlarının reklamını yapma eğilimindedir.

iPhone için Ookla uygulamasındaki yeni Sppedtest haritalarına erişmek için uygulamayı açın ve Haritalar sekmesine dokunun. Daha sonra operatör seçimi yaparak hangi bölgede hangi operatörün daha iyi çektiğini görebilirsiniz.

Ookla, insanların yeni Speedtest haritalarını kullanmalarının üç farklı yolu olduğunu açıklıyor;

  • Yepyeni 5G telefonunuzu yaklaşan bir tatilde kullanmak istiyorsanız, operatörünüzün o konumda 5G hizmeti olup olmadığını görmek için haritayı kontrol edebilirsiniz.
  • Günlük yürüyüşünüzde sürekli olarak aynı noktada arama bıraktığınızı fark ederseniz, aynı sağlayıcıyı kullanan diğer kişilerin aynı bölgede aynı şeyi yaşayıp yaşamadığını görmek için haritamızı kontrol edebilirsiniz. Ardından, bu bilgileri operatörünüze götürerek o bölgedeki hizmeti iyileştirmelerini isteyebilirsiniz.
  • Operatör değiştirmek istiyorsanız, en sık ziyaret ettiğiniz yerlerde ihtiyacınız olan hizmetin kimde olduğunu kontrol edebilirsiniz.
Speedtest
Speedtest

Bağlantı Hızından Fazlası

Çoğu internet kullanıcısı için deneyimi etkileyen şey yükleme ve indirme hızları olsa da, Ookla’nın Hız Testi haritası, konuma göre diğer parametrelerin değişimini ölçmenize ve görmenize olanak tanıyor. Örneğin, oyuncular yeni bir bağlantı için hangi ağı seçeceklerine karar vermeden önce çeşitli mobil operatörlerin gecikmesini değerlendirebilir.

Gecikme, bir sunucunun internetteki sorgunuza ne kadar süreyle yanıt verdiğini gösteren bir ölçüdür. Ancak, internet yükünüz arttıkça gecikme süresi önemli ölçüde artabilir. Ookla’nın uygulaması size üç farklı gecikme değeri gösterir;

  1. Boşta Ping: Bu, ağınızda yük olmadığında gecikmedir.
  2. İndirme Ping: Bu, bir indirme devam ederken ölçülen gecikmedir. Gerçek dünyada, arka planda birden fazla büyük dosya indirme işlemi devam ederken bu, katlandığınız gecikme olacaktır.
  3. Upload Ping: Bu, bir yükleme testi sırasında ölçülen gecikmedir. İnternette gezinmeye çalışırken arka planda internet bant genişliğinizi kullanan büyük bir bulut yedeğiniz varsa, etkilerini yaşarsınız.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu