Güncel Teknoloji Haberleri

Albert Einstein’ın E=mc² Formülünü İçeren Mektubuna 10 Milyon TL!

Dünyanın en önemli bilim insanlarından Albert Einstein ‘ın el yazısıyla kaleme aldığı bir mektup 1,2 milyon dolara satıldı.

Boston RR Müzayedesi, Albert Einstein ‘dan, Einstein’ın genel İzafiyet teorisinin bir kısmına itiraz eden Polonyalı asıllı Amerikalı fizikçi Ludwik Silberstein’a hitaben el yazısıyla yazılmış bir mektubu satışa çıkardı. 26 Ekim 1946 kaleme alınan mektup, kütle ve enerji denkliğini ifade eden E = mc 2 formülünü içeriyor.

400 bin dolar açılış fiyatla satışa sunulan mektuba müzayede sırasında 1,24 milyon dolara alıcı çıktı. Mektubun alıcısının adı ise açıklanmadı.

Albert Einstein Kimdir?

1879 yılında Almanya’da doğdu. Henüz 1 yaşındayken Münih’e ailesiyle birlikte taşındı. Konuşma konusunda, kardeşlerinden ve yaşıtlarından geride kaldı. 9 yaşına kadar konuşma güçlüğü çeken dahi bilim insanını, ailesi endişe duyduğundan doktora götürmüşlerdir. Babasının 5 yaşındayken kendisine verdiği pusulayla bilime merakı başlamış, sonraki yıllarda devam etmiştir. 9 yaşında başladığı okulda, bazı derslerde geride kalırken, bazılarında başarılı olmuştur. Başarılı olduğu dersler arasında Matematik yer almıştır.

12 yaşında, amcasının verdiği cebir kitabını hatim etmesiyle ilerleyen dönemlerde yakalayacağı başarıların sinyalini verdi. Ailesinin ekonomik durumunun kötüye gitmesi, Albert’in İtalya’ya taşınmasına neden oldu. 1896 yılında vatandaşlıktan çıkan Einstein, 1901 yılına kadar vatansız kalmıştır. Üniversite hayatında felsefe konularına ilgi duyan Einstein, aynı zamanda bilimsel konuları dikkate almaya başladı. Ancak üniversitedeki profesörlerle yeteri kadar iyi olmayan bir ilişkisi vardı.

1905 yılından sonrayı hayatı daha iyiye doğru giden Einstein çeşitli üniversitelerde bilim insanı unvanıyla dersler vermeye başladı. Sonrasındaki yıllarda çalışmalarını sürdürdü ve 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü aldı. 1976 yılında yaşamını kaybetti.

Einstein’ın Buluşları

– Kütle Enerjisi Denkliğini ortaya çıkarttı.

– İzafiyet teorisi. (Genel görelilik.)

– İzafiyet Teorisi (Özel)

– Kuantum Fiziği ve Belirsizlik

– Fotoelektrik Etkisi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu