Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Yonga Seti Konusunda Devasa Yatırım Yapıyor


Güney Koreli Samsung yonga seti konusundaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Samsung şimdi milyar dolarlık yatırım yapacak.

Samsung’un ABD’nin Austin, Texas’ta 10 milyar dolarlık bir çip üretim tesisi kurmayı planladığı ortaya çıkmıştı. Şimdi, şirketin başlangıçta bildirilenden çok daha fazla yatırım yapabileceği söyleniyor. Samsung Foundry’nin Arizona, New York ve Texas’ta sunduğu belgelere göre, yeni yonga seti fabrikasının 17 milyar doların üzerinde bir maliyete sahip olması bekleniyor. Samsung yonga seti konusunda kendini iyice aşacak.

Samsung’un Austin, Texas’taki potansiyel çip üretim tesisinin yaklaşık 1.800 iş yaratacağı söyleniyor. Her şey planlandığı gibi giderse, fabrikalar 2023’ün dördüncü çeyreğinde devreye girecek. Şirket, yeni tesisin hangi üretim süreci için tasarlanacağını açıklamamış olsa da, şirketin 3nm ( MBCFET) çiplerini üreteceği söyleniyor.

Şirket yalnızca Güney Kore’de 7nm ve 5nm gibi önde gelen işlemlere dayalı yonga seti üretiyor. Texas’taki mevcut üretim hattı, modern olmayan 14nm ve 11nm işlemciler üretiyor. Bununla birlikte, Samsung Foundry’nin ABD’de IBM, Nvidia, Qualcomm ve Tesla dahil olmak üzere yeterince müşterisi var.  Bu da bu müşteriler için ülkede özel bir fabrika kurabileceği anlamına geliyor.

Samsung yonga seti
Samsung Exynos

Samsung’un Teksas hükümetine sunulan mevcut planı, şirketin 640 dönümlük arazisinde 7 milyon metrekarelik bir işlemci fabrikasını içeriyor. Yeni üretim tesisi, Samsung’un mevcut fabrikasının dibinde olacak. Bu da şirketin işlemci tesisini yakın gelecekte daha yeni süreçlere yükseltme planlarının olmadığı anlamına geliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu