AMDGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung ve AMD 3nm için Kolları Sıvadı

İki teknoloji devi Samsung ve AMD, yeni işlemcilerde kullanılacak 3nm teknolojisi için el sıkıştı. İşte gelişmenin detayları.

Çip sektörünün büyük oyuncularından Samsung ve AMD 3nm teknolojisi için ilk adımlarını attılar. Görünüşe göre AMD, Samsung’un ilk 3nm müşterisi olacak.

DigiTimes’ten gelen raporlara göre Samsung’un 3nm teknolojisi ile ilgilenen yalnızca AMD değil. Qualcomm da Koreli teknoloji devinin yeni işlem düğümüyle de ilgileniyor. Ancak AMD ve Samsung’un, 3nm teknolojisi için görüşmeleri artırdığı da bilgilerde mevcut. Böylece Koreli çip üreticisinin ilk 3nm müşterisinin AMD olmasının ihtimali çok yükseliyor. Ancak AMD’nin bu 3nm teknolojisini hangi işlemcilerde kullanacağını henüz bilmiyoruz.

Bu gelişmeyi takiben AMD, işlemci sektöründe çok yüksek büyüme kaydettiği de ortaya çıktı. IC Insight’ta 2021 için ilk on yarı iletken şirketleri arasında listede birinci gelen çip devi, 2021’de toplam 16 milyar dolarlık gelir elde edecek. 2020’de ürettiği toplam 9 milyar dolarlık gelire göre oldukça büyük bir artış olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebeplerden dolayı da AMD’nin hisse senetlerinde büyük artış yaşandı. Büyümeye devam eden şirket, sektöre pazar payını genişletmeye devam ediyor.

AMD ve Samsung

3nm konusuna geri dönersek, Samsung’un bu 3nm teknolojisi ile üreteceği çiplerini 2022 yılında müşterilerine ulaştıracak. İlk müşteri olmasını beklediğimiz AMD’nin bu yeni teknolojiyi nerelerde kullanacağını önümüzdeki yılda göreceğiz. Çip sektörü alanındaki güncel ve son gelişmeleri kaçırmamak için sıkı takipte kalmayı unutmayın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu