Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Üretimi için Apple’dan İlginç Karar

Apple’ın yeni gözdesi iPhone 13 serisi için üretimin kimin ait olacağı belli oldu. Cupertinolu dev ilginç kararı ile dikkat çekecek.

Apple’ın bir sonraki 2021 iPhone modellerinin piyasaya sürülmesine sadece birkaç ay kaldı. Yeni raporlar, üretimin stoklama aşamasına geldiğini gösteriyor. 2021 serisinin iPhone 13 serisi olarak adlandırılacağı ve iPhone 12’ye benzer şekilde 4 modeli olacacağı söyleniyor. Bu modeller; 13 mini 5.4 inç ve 13 6.1 inç, 13 Pro 6.1 inç ve 13 Pro Max ise 6.7 inç ekran büyüklüğüne sahip olacak.

Büyük bir iPhone üreticisi olan Pegatron’un, 5.4 inç 13 Mini için özel siparişler aldığı bildiriliyor. Diğer üç model, yani normal 13, 13 Pro ve 13 Pro Max, Apple iPhone için birincil üretici olma konumunu koruyan Foxconn olarak da bilinen Hon Hai tarafından üretilecek.

iPhone 13 serisi üç farklı firma tarafından üretilecek

Pegatron ve Foxconn‘un yanı sıra Luxshare, 6.1 inçlik 13 Pro için bir üretim sözleşmesi imzaladı. 13 Pro’nun yaklaşık yüzde 40’ını Luxshare üretecek, siparişlerin geri kalan yüzde 60’ını Foxconn üretecek. Yani anlayacağınız Apple bu yıl ilginç bir şekilde üç farklı üretici ile anlaşacak ve telefonlarını üretecek. Apple’ın bu kararı almasındaki en büyük neden artan talebi karşılamak olarak gösteriliyor. Çip krizinin yaşandığı bugünlerde riski üç üretim tesisine dağıtmak gayet mantıklı görünüyor.

Ana ve mini modelde Apple’ın yine 60 Hz ekran kullanması bekleniyor. Pro ve Pro Max’te ise LTPO tabanlı 120 Hz ProMotion ekranın yer alacağı söyleniyor. Daha gelişmiş lensler ile gelecek olan yeni seri, kamera dizilimi konusunda yine aynı politikayı izleyecek. Ancak mini ve ana modelde ikili kamera kurulumu çapraz şekilde konumlandırılacak. Pro ve Pro Max’te ise yine üçlü kamera + LiDAR tarayıcı yer alacak.

iPhone 13 Tasarım

Tüm modeller ise gücünü Apple A15 yonga setinden alacak. TSMC ile üretilecek olan Apple A15’in 5nm işlem süreci ile üretilmesi bekleniyor. Bu yıl fiyatlarda korkulduğu gibi bir artış olmayacak. Hatta 2022 yılında Pro modellerinin fiyatları bile düşecek. Tabii bu düşüş Amerika ve Avrupa için geçerli olacak. Bizde yine 15.000 TL ve üzerinde satılacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu