Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriGündemiOSiPhoneMobiroller

iPhone Daha Fazla Reklam Gösterecek!

Apple’ın yeni politikaları belli olmaya başladı. Söylentilere göre iPhone yakın zamanda daha fazla reklam gösterecek. İşte detaylar.

Cupertinolu Apple bu yola çıktığında reklama karşı sert bir tutum içerisindeydi. Ancak rakipleri işletim sistemlerinin içinde bile reklam gösterip gelir elde etmeye başlayınca Apple’ın bu sert tutumu gevşemeye başladı. Son gelen bilgilere göre Apple, cihazlarındaki reklam hacmini artıracak. Apple, iOS’taki reklam sayısını artıracağını ve geliştiricileri reklam alanı satın almaya teşvik edeceğini onayladı. iPhone da artık reklam gösterecek diyebiliriz.

Apple, geliştiricilere çevrimiçi bir toplantıya katılmaya davet eden bir mesaj yayınladı. Şirket, bu yılki Noel sezonu için harika fırsatlar vaat ederek onları iOS’ta reklam satın almaya teşvik ediyor. Şu anda iOS reklamları, uygulama mağazasında çoğunlukla iki yerde bulunur: arama sekmesi ve arama sonuçları sayfası. Apple, yeni reklamların nerede olduğunu belirtmedi. Önceki söylentiler, biri App Store ana sayfasındaki Bugün sekmesinde ve diğeri de Beğenebilirsin sayfasında olmak üzere iki yeni reklam olduğunu söylüyordu.

iPhone 14 RAM

Servis gelirleri, Apple’ın son yıllarda giderek daha fazla para kaynağı haline geliyor. 2021’de toplam gelir 68 milyar dolar olacak. Reklam geliri de bunun bir parçası. 2022’de yalnızca reklam gelirinin Apple’a 5 milyar dolar gelir sağlaması bekleniyor.

iOS 16 güncellemesinin ilerleyen sürümlerinde muhtemelen App Store’da gösterilecek olan reklamların sayısı ciddi anlamda artacak. Play Store’a özenen Apple bakalım reklam dengesini nasıl ayarlayacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu