Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi İsmini Bu Telefonlarından Sildi!


Çini Xiaomi Mi ismini telefonlarından silmeye başladı. Xiaomi 11 serisinden sonra şimdi de bu modellerden Mi’nin silindiği ortaya çıktı.

Bu yılın ortasında Xiaomi, yeni akıllı telefonlarının artık adında Mi markasını kullanmayacağını resmen doğruladı. Bu duyurunun ardından çıkan ilk cihaz ise Mix 4 oldu. Xiaomi Mi markasını eski cihazlarından da silmek için çalışmalarına başladı. Artık bazı modellerde Mi’nin esamesi okunmuyor. Mi Cloud uygulamasının yeni bir sürümünü, Cihazlarım bölümünde akıllı telefonların yeni isimlerinin belirtildiği şekilde yayınladı.

Xiaomi Mi tarihin tozlu raflarına karışmaya devam ediyor

Sızdırılan ekran görüntüleri, Mi 10 Pro’nun artık Xiaomi 10 Pro olarak adlandırıldığını gösteriyor, benzer şekilde Mi 9 ve Mi 10, sırasıyla Xiaomi 9 ve 10 olarak yeniden adlandırıldı. Ancak şirketin farklı ülkelerdeki resmi web sitelerinde bu akıllı telefonlar hala Mi markasını kullanıyor.

Mix 4, 11T ve 11T Pro akıllı telefonların ardından 11 Lite 5G NE ve yine Mi adını kaybeden Pad 5 tablet dünya pazarında satışa sunulmuştu. Çinli teknoloji devi, markanın reddini açıklarken, şirketin kullanıcıların akıllı telefonlarını ve diğer ürünlerini Mi ile değil, Xiaomi markasıyla ilişkilendirmelerini istediğini belirtti.

Xiaomi Mi

Mi markası aslında Xiaomi‘nin de dediği gibi firmanın isminin önüne geçmeye başlamıştı. Bu sorunu ortadan kaldırmak için isimlendirme politikasını değiştiren Çinli firma en doğru olanı yaptı diyebiliriz. Oldukça cesur bir karar alan Xiaomi’nin isimlendirme konusunda yeni bir sürece girmesi firmaya olumlu olarak yansıyacaktır. Bu ayın sonlarında tanıtılacak olan Xiaomi 12 amiral gemisi de yine Mi ismini olmadan gelecek.

Bu tip bir isimlendirme politikasında bulunmak firmanın büyük risk aldığını gösteriyor. Önümüzdeki süreçte yeni ekosistemini bu doğrultuda şekillendirecek olan Xiaomi’nin 2022 yılında Apple ve Huawei gibi bir deneyim sunması bekleniyor. Türkiye’ye olan yatırımları ile de dikkatleri üzerine çeken firma, bakalım önümüzdeki yıl karşımıza hangi yeni ürünleri ile çıkacak? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu