GenelSosyal MedyaYapay Zeka

Instagram ve Facebook Kullanıcıları Dikkat! Fotoğraflarınız İzinsiz Kullanılıyor!

Meta, Instagram ve Facebook kullanıcılarına ait fotoğrafları yapay zeka modelini eğitmek için izinsiz kullanmış.

Sadece bir yıl önce tanıştığımız yapay zeka teknolojileri hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Günümüzde neredeyse kullandığımız her servis ve hizmette bir şekilde AI esintisi görüyoruz. Benzer bir hamle de yakın zamanda Meta’dan geldi. Şirket, a free AI image generator website called “Imagine with Meta AI”. Her ne kadar bu yapay zeka sadece kısıtlı sayıda kullanıcıya açılsa da kısa sürede yetenekleriyle dikkatleri çekmeyi ve beğeni toplamayı başardı. Ancak son ortaya çıkan bir bilgi, hepimizi şok etmeyi başardı.

Meta, Instagram ve Facebook Kullanıcılarının Fotoğraflarını İzinsiz Kullanmış!

WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi dünyanın en büyük sosyal medya ağlarını yöneten Meta, hepimizin bilgilerini elinde bulunduruyor. Şirket sık sık bu verileri işleyip paraya dönüştürmesiyle de adından söz ettiriyor. Ancak son ortaya çıkan bilgi, seneler boyunca sosyal medya devinin her skandalını haberleştiren Gizmochina ekibini bile şaşırtmayı başardı. Buna göre “Imagine with Meta AI” teknolojisinin geliştirilmesinde kullanıcıların Instagram ve Facebook fotoğrafları kullanılmış.

Meta ai

Görünüşe göre şirket, yeni yapay zeka modelini eğitirken, 1.1 billion Instagram ve Facebook photos gösterdi. Meta, sadece herkese açık gönderilerdeki fotoğrafları kullandığını yani kullanıcıların gizliliğini ihlal etmediklerini belirterek kendini savundu. Elbette ki halka açık fotoğrafları kullanmak bir tür gizlilik ihlali değil. Ancak söz şirketin bu hamlesi kişisel verileri korunmasınının ihlali olarak yorumlandı.

Yine de içinizi rahatlatmak için bir şeyler söylemem gerekirse, 1.1 milyar fotoğrafın düşündüğünüz kadar çok değil. Örneğin sadece Instagram’a günlük 95 milyon fotoğraf ve video yükleniyor. Bu nedenle sizin fotoğraf ve videolarınızın kullanılmış olma ihtimali olsa da oldukça düşük. Yine de şirket eleştirilerden kaçmayı başaramadı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu