Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei katlanabilir telefon Motorola Razr’den ilham alıyor

Bir sonraki Huawei katlanabilir telefon için patent başvuruları yapıldı. Ortaya çıkan görüntüler, Huawei’in yeni bir katlama yöntemi üzerinde çalıştığını gösteriyor.

2019 yılı itibariyle akıllı telefonlar emekleme dönemi yaşadı. Yılın ilk yarısında tanıtılan Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X ilk etapta epey ses getirse de, telefonlar için üretim ve satış süreci epey sancılı geçti. Her iki telefon da şu an satışta, ancak 2000 $’ın üzerindeki fiyatlandırmalar katlanabilir telefonların son kullanıcıyla buluşmasında hala önemli bir engel.

Huawei katlanabilir telefon Motorola Razr’a benziyor

WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi) tarafından yayınlanan bir patent başvurusu, Huawei’in  muhtemelen gelecek yıl duyuracağı katlanabilir telefonun bir ön izlemesini bizlere gösteriyor. Telefon katlandığında toplam boyutunun yarısı haline geliyor.

Huawei'in katlanabilir telefon için yaptığı patent başvurusu
Huawei’in katlanabilir telefon için yaptığı patent başvurusu

Arka tarafa baktığımızda Huawei P30 Pro’dan esinlenilen bir kamera yapısı karşımıza çıkıyor. Burada sol üst köşede üç adet kamera ve LED flaş bulunuyor. Huawei Mate X modelinden farklı olarak dikey formda içe doğru katlanan telefonun bu yönüyle kısa süre önce tanıtılan Motorola Razr’a benzediğini söyleyebiliriz.

Son dönemde ortaya çıkan patent başvuruları Huawei, Xiaomi ve Samsung başta olmak üzere üreticilerin artık daha yenilikçi tasarımlara yöneldiğini görmekteyiz. Huawei’in söz konusu katlanabilir telefonu belki patent başvurusundan öteye geçmez. Şayet tanıtılırsa katlanabilir telefonlar rekabetine yeni bir soluk getireceği kesin.

Huawei’in bir sonraki katlanabilir telefonu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu