AppleGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknolojiWindowsYazılım

Apple Windows 11 Desteğini Kaybediyor

Microsoft, Windows 11’in sistem gereksinimlerini güncelledi. Bu güncellemeye göre Apple Windows 11 desteğini kaybediyor.

Microsoft, geçtiğimiz haftalarda merakala beklenen Windows 11 sürümünü tanıtmış ve testlerine başlamıştı. Sistem gereksinimleri konusunda yeni PC sahiplerini bile üzen Microsoft, neyse ki kısa sürede geri adım atmış ve gereksinimleri düşürdü. Ancak Apple Windows 11 desteğini bu güncellemeden sonra kaybetti diyebiliriz. Yani Mac ve MacBook modellerine Bootcamp ile Windows 11’i kurmak şimdilik imkansız.

Yazılım devi Microsoft, Windows 11 ile uyumlu işlemcilerin listesini revize etti. Bu revizeye göre; AMD Ryzen 1. nesil ve Intel Core 6 ve 7 nesil işlemciler artık yeni işletim sistemini çalıştırabilecek. Ancak sistem gereksinimlerinin geri kalanı değişmedi ve bu durum Mac bilgisayarlarda Windows 11 için resmi desteğine son veriyor.

Bildiğiniz gibi Windows 11 gereksinimleri hala TPM 2.0 donanım şifreleme modülünü içeriyor. Ancak bunlar hiçbir zaman Apple bilgisayarlarında yer almıyor ve muhtemelen olmayacak. Bu nedenle, Mac bilgisayarlarda Windows 11 için resmi desteğinin olmayacağı söyleniyor.

Apple Windows 11

Ancak yine de bazı modifikasyonlar ile Windows 11’i Mac bilgisayarlara yüklemek mümkün. Muhtemelen Microsoft bunun önüne geçmek için yakında bir güncelleme yayınlayacak ve Windows 11’in desteği Apple’dan resmi olarak kaldırılacak.

Şu sıralar Mac sahipleri Parallels Desktop ve sanal makine uygulamaları ile Windows 11’i kullanabiliyor. Ancak nihai sürümde bu durumun değişeceği söyleniyor. Microsoft ile Apple her ne kadar rekabet içerisinde olsalar da yolları her zaman kesişti. Bu yüzden Microsoft’un nihai sürüm yaklaştıkça bir aksiyon alacağını ve Mac desteğini sunacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu