AndroidGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiTikTokYoutube

Filler tepişti, çimenler ezildi; YouTube, 2.500 kanalı sildi!

Çin ve Amerika arasında yaşanan “sanal savaş” sürüyor. Amerikan devi Google, YouTube üzerinde paylaşım yapan binlerce kanalı sildi!

Son dönemde hemen hemen her alanda rekabete tutuşan ABD ve Çin, teknoloji ve internet tarafında da kedi köpek gibi birbiri ile itişiyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump‘un TikTok’u ülke içerisinde yasaklayacağını söylemesi, ardından Microsoft‘un Çinli ByteDance‘dan TikTok’u satın alacağı söylemleri, son olarak da Trump’un Microsoft ile görüşmesi, Amerika’nın Çinli uygulamalara karşı ne kadar katı bir politika izlediğini gösteriyor. Çinlilere karşı politika izleyen mecralardan biri de Amerikan teknoloji devi Google oluyor. Google çatısı altında bulunan YouTube, 2.500 Çinli kanalı birtakım sebeplerden ötürü kapatıyor.

Yapılan açıklamalara göre; Nisan ve Mayıs ayında “Çin bağlantılı etkileme operasyonları” soruşturması kapsamında 2.500 YouTube kanalı,yanlış bilgiler” yaydığı gerekçesi ile kapatıldı. Aynı zamanda açıklamalarda, kanalların birçoğunun siyasete bulaşmadığı, çok az sayıda kanalın ise siyasi içerikler paylaştığı belirtildi. Bu hamle sonrasında akıllara gelen olay ise, Beyaz Saray’ın “güvenilmez” Çin uygulamalarını kapatma çalışması oldu. Peki TikTok ve WeChat gibi “güvenilmez” uygulamaların sonu nereye gidiyor?

Geçtiğimiz günlerde Amerika Başkanı Trump’ın “güvenilmez” olarak nitelediği Çinli uygulamaları kapatacağını açıklamış, ardından Microsoft tarafından birtakım girişimler gündeme gelmişti. Çin medyasında da geniş yankı uyandıran durum, Amerika’nın “haydutluk ve hırsızlık” yaptığı şeklinde yorumlandı. Aynı zamanda Çin’den misilleme geleceği belirtildi. Önümüzdeki dönemde neler olacağı bilinmezken, fillerin tepişmesini uzun bir süre daha izleyeceğimizi belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu