AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Android 13 ”Oh Be” Dedirten Özellikle Geliyor


Google’ın bir süredir üzerine çalıştığı Android 13 yeniden gündemde. İştim sisteminin yeni sürümü pil tüketimini önemli ölçüde kısıtlayacak.

Android’in bir sonraki sürümü Android 13, şu anda geliştiriciler için test ediliyor. Henüz Android 12 tam olarak desteklenen tüm cihazlara ulaşmazken, Android 13’ün ayak sesleri de şimdiden gelmeye başladı.

Yavaş yavaş özellikleri netleşen Android 13’ün özellikle kullanıcıların işine çok yarıyacak bir işlevi de beraberinde getireceği anlaşıldı. Google‘ın bir sonraki işletim sistemi, pil tüketimini en aza indirecek bir ayarla güncellenecek.

Android 13, arka planda pili fazla kullanan uygulama için uyaracak

Pil ömrünü en asgariye indirmek için çalışmalar yapan Google, Android 13’te yeni pil koruma önlemi sunacak. Söz konusu yenilik, arka planda pil kullanımını aşırı derecede etkileyen için sistem bildirimi gösterecek.

Yeni güncelleme ile uygulama, 24 saat süre baz alındığında pil tüketimini aşırı olarak etkilerse Android sizi uyaracak. Ayrıca bu bildirimin, Android 13‘te çalışan tüm uygulamalarda geçerli olacağını da belirtmekte fayda var.

Biraz daha detaya inecek olursak bir sonraki Android sürümü, uygulamada yüksek pil tüketimi algıladığında, kullanıcı bildirimi kapatıncaya kadar uyarıda bulunacak. Bu da o uygulamaya erkenden müdahele edilerek pil tüketiminin önüne geçilmesine olanak tanıyacak.

Ayrıca gösterilen bildirime dokunduğunuzda, Görev Yöneticisine erişebileceksiniz. 24 saatlik kullanım baz alınarak pil tüketimi için uyarıda bulunan Android 13, arka planda çalışan uygulamayı durdurmanız için, gösterilen bildirim yoluyla Görev Yöneticisini açmanızı sağlayacak. Böylece uygulamanın daha fazla pil tüketmesi de engellenecek. Ancak aşağıdaki uygulamaların söz konusu uyarıdan muaf olacağını belirtelim. İşte o uygulamalar:

  • Sistem uygulamaları ve sisteme bağlı uygulamalar
  • Tamamlayıcı cihaz uygulamaları
  • Demo Modunda bir cihazda çalışan uygulamalar
  • Cihaz sahibi uygulamaları
  • Profil sahibi uygulamaları
  • Kalıcı uygulamalar
  • VPN uygulamaları
  • ROLE_DIALER rolü olan uygulamalar
  • Kullanıcının sistem ayarlarında “sınırsız” işlevsellik sağlamak için belirlediği uygulamalar
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu