Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 Pro Max paranızla sizi rezil edecek

iPhone 12 Pro Max için dananın kuyruğu koptu. Apple, utanmadan 16.000 TL’ye telefon satıp bizi prizlere mahrum bırakacak.

Bu yıl paranızla rezil olmak lafı Apple‘a cuk diye oturacak. Apple’ın Türkiye’de şu koşullarda 16.000 TL‘ye satacağı iPhone 12 Pro Max, batarya kapasitesi ile bugün herkesi hüsrana uğrattı. Şimdi koltuğunuza oturun ve derin bir nefes alın. Apple’ın “AMİRAL GEMİSİ” modelinde tam tamına hazır mıyız?!! 3,687 mAh kapasiteli batarya yer alacak. Noldu şaşırdınız mı?

Apple‘ın batarya konusunda bu tutumu yıllardır böyle. İllaki kullanıcılarını prize bağımlı bir şekilde yaşatacak ya da en sevdiği şey olan bataryalı kılıf aksesuarı satacak. Piyasada 300 dolarlık Android telefonlarda bile artık 6.000 mAh kapasiteli bataryalar görmeye başlamışken, 1.199 dolarlık telefonda 3,687 mAh gibi küfür edercesine batarya koymak hiç hoş değil.

iPhone 12 Pro Max

Dünyanın en hızlı yonga seti olan Appla A14 yonga setinin batarya tüketimi konusunda çok iyi olduğu söylense de 3,687 mAh’lık batarya bu telefonu gün boyu çıkarmaz. Telefonda 6.7 inç büyüklüğünde devasal bir ekran yer alıyor. Bu ekran 3,687 mAh’lık batarya ile nasıl beslenecek? Neyse daha fazla söylenmeyelim sonra biz suçlu oluyoruz.

Apple tutkunu editör ne diyor?

“Batarya konusuna açıklık getirmek için iPhone 11’den örnek verelim. Yaklaşık 6-7 aydır iPhone 11 kullanıyorum. Pandemi döneminde olduğumuz ve evden çalıştığım için telefon sürekli Wi-Fi ağına bağlı. Yani LTE açma gereği duymuyorum. Gün içerisinde fotoğraf da çekmiyorum. Mail konusunda ise günde 20-25 arası mail alıyorum. Bunun dışında sosyal medya uygulamalarından da toplamda ortalama 15-20 bildirim geliyor.

Mesajlaşma ve telefon görüşmelerini MacBook’tan yapıyorum. Sürekli PC başında olduğum için 19:00’dan sonra iPhone 11’de Twitter ve Instagram’da geziniyorum. Bu denli az kullanmama rağmen sabah 08:00’dan prizden çektiğim telefon saat 22:00 sularında yüzde 20 batarya uyarısı geliyor. Şaka gibi değil mi? Bu yüzden iPhone’un bataryası iOS’ten dolayı çok gitmiyor diye safsatalar ile karşımıza çıkmayın. iPhone bir günü asla ama asla tam manasıyla çıkaramıyor.”

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu