Akıllı TelefonAndroidGenelMobirollerSamsung

Samsung AMOLED E6 Ekranlar Kullanıma Hazır

Yeni bir rapora göre yeni nesil Samsung AMOLED E6 ekranların gönderimine başlandı. Yeni ekran ilk olarak Xiaomi 13 serisinde kullanılabilir.

Samsung mevcut durumda mobil dünyasının bir numaralı ekran üreticisi konumunda. Yeni nesil iPhone’lardan tutun Android ekosisteminde birçok üretici özellikle amiral gemisi telefonlarında Samsung üretimi E4 ve E5 AMOLED ekranlar tercih etmekte. Yeni bir rapora göre Samsung AMOLED E6 ekranların tedarik aşamasına geldi ve bazı üreticilere gönderimini sağlamaya başladı.

Samsung AMOLED E6 Ekranların Gönderimi Başladı

Konuya ilişkin açıklama mobil dünyasının güvenlik bilgiler kaynaklarından Digital Chat Station’dan geldi. Kaynağa göre Samsung yen nesil ekranlarını diğer üreticilere göndermeye başladı. 2023 model amiral gemisi birçok telefonda Samsung’un bu özel ekranı tercih edilecek.

Xiaomi 12 Pro serisinde Samsung AMOLED E5 ekran kullanıldı
Xiaomi 12 Pro serisinde Samsung AMOLED E5 ekran kullanıldı

AMOLED E6’da tam olarak hangi gelişmelerin yer alacağı bilinmiyor. Ancak burada dikkat çeken bir nokta var. İddiaya göre AMOLED E6 ekranın PWM frekansı Çinli muadillerinden daha düşük olacak. Şu anda Çinli üreticiler PWM frekansı 1920 Hz ve 2160 Hz olan yeni ekranlar hazırlıyor. AMOLED E6’nın PWM frekansı henüz bilinmese de, Çinli rakiplerinden daha düşük olması bekleniyor. PWM, ışık kaynağını hızlı bir şekilde açık kapatarak parlaklığı ayarlamayı sağlayan bir modülasyon çeşididir.

Sözünü ettiğimiz bu ekranın ilk olarak Xiaomi 13 serisinde kullanılması bekleniyor. Xiaomi 13’te 6.36 inç büyüklüğünde 1.5K çözünürlüğünde düz bir ekran, Xiaomi 13 Pro’da ise 2K çözünürlüğünde kavisli ekran yer alacak.

Xiaomi 13 Ekran Özellikleriyle Şaşırtıyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu