Akıllı TelefonAndroidSamsung

Katlanabilir Telefon Pazarında Son Durum! Lider Kim?

Samsung, katlanabilir akıllı telefon pazarında liderliğini sürdürdü. Hatta şirket diğer tüm markalardan daha fazla telefon satışı gerçekleştirdi.

Samsung, katlanabilir akıllı telefon pazarında rakiplerine göre çok daha iyi bir konumda. Canalys tarafından yayınlanan yeni bir araştırma Samsung’un diğer tüm rakiplerinden fazla katlanır telefon sattığını ortaya koyuyor.

2022 yılında katlanır akıllı telefon pazarında toplam 14,2 milyon sevkiyat gerçekleşti ve Samsung‘un satışını gerçekleştirdiği katlanabilir cihazların sayıs 12 milyonun biraz altında.

Rapora göre Huawei ikinci sırada yer alıyor ve 2 milyonun biraz altında katlanır telefon satışı gerçekleştirdi. Bu segmentin diğer oyuncuları OPPO, Vivo, Xiaomi ve Honor’un her biri 2022 boyunca 1 milyonun altında katlanabilir cihaz sevkiyatı gerçekleştirdi. Motorola’nın Razr serisi katlanabilir telefonları küresel çapta satışa sunulmakta fakat bu seri 400 bin satışta en düşük satış adetine ulaştı.

Katlanabilir akıllı telefon pazarını bir bütün olarak ele alırsak, 2022’nin dördüncü çeyreğinde bu kategoride satışlar ilk kez geriledi. Buna rağmen telefon sevkiyatları yıldan yıla arttı. Bu eğilim sürerse 2023 yılında katlanır telefon satışlarının 30 milyon adeti aşacağı tahmin ediliyor.

Samsung, Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 modellerini duyurduğunda satış hedefini 15 milyon olarak belirledi. Bir sonraki modellerin duyurusu ağustos ayında gerçekleşecek ve bu süre zarfında Samsung’un satış hedefini gerçekleştirmesi çok yüksek ihtimal.

2023 yılı ile birlikte ayrıca kimi markaların Samsung’a daha fazla yaklaşacağını düşünüyoruz. Bunların başında da OPPO geliyor. Şirket, ses getiren katlanabilir telefonu OPPO Find N2 Flip’i bir süre önce küresel çapta satışa çıkardı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu