Akıllı TelefonAppleGeneliPhoneMobiroller

iPhone 13 Pro Nihayet Tanıtıldı: İşte Detayları Ve Fiyatı


Uzun zamandır beklenen canavar model iPhone 13 Pro, an itibariyle tanıtıldı. İşte detayları ve özellikleri.

iPhone 13 serisi dikkat çekici özellikleriyle öne çıkmaya devam ediyor. iPhone 13 ailesinden iPhone 13 Pro, an itibariyle tanıtıldı ve birçok özelliği beraberinde getiriyor.

iPhone 13 Pro Özellikleri ve Detayları

Tim Cook iPhone Pro’ları, “en pro iPhone’muz” olarak tanımladı.

Serinin ortanca kardeşi olan iPhone 13 Pro, Apple’ın 6,1″ inchlik ekran boyutuna sahip daha küçük premium iPhone’u oldu. Süper yumuşak kaydırma için 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olan ve  ProMotion desteğiyle telefon çok dikkat çekiyor.

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro “Grafit, Altın, Gümüş ve Sierra Mavisi” renk opsiyonları ile geliyor. Ön çentiği %20 daha küçük. Üçlü arka kamera sistemi ile çok dikkat çekiyor.

Cihaz bataryası daha büyük ve yeniden tasarlandı. 13 Pro’da Lightining giriş kullanılacak.

Cihazda A15 Bionic çipi bulunuyor ve 5 çekirdekli grafik işlemcisi var. %50 Daha hızlı grafikleriyle cihaz çok performanslı olacak.

Super Retina XDR ekranıyla 1000 nit’lik parlaklığa sahip. Ekran 10 dan 120 Hz’ye kadar değişken tazeleme hızına sahip.

ProMotion teknolojisi ile cihaz daha düşük tepkime hızına düşük olacak. Artık lag gibi problemleri görmeyeceğiz bu cihaz ile.

ProMotion, A15 ve 5 çekirdekli GPU’su ile oyunlarda çok yüksek performans sunacak.

Pro Max 6.7 inch, iPhone 13 Pro 6.1 inch ekran büyüklüğüne sahip.

iPhone 13 Pro 77 mm’lik 3X zoomlu telefotoya sahip. Ultra geniş açılı kamerası da düşük ışıkta performans sunacak ayıca makro çekim de sunuyor. Geniş açılı kamerası 1.5 diyafram açıklığıyla düşük ışıkta 2 kat fazla performans sunacak.

Fotoğraf çekerken tek bir filtre seçmek yerine, Fotografik Tarzlar(Photographic Styles) ile HDR teknolojisini bu seride özel olarak ince ayarlar yapabileceksiniz.

Resim çekmek artık iPhone 13 Pro ile çok farklı bir boyutta olacak.

13 Pro kamerasının “sinemanın dilini” değiştireceği söylendi. Video çekimlerinde artık çok ileri bir boyuta geçeceğiz.  Video çekimlerinde sinematik mod, videoya derinlik katmak için “makine öğrenimi ve eşitsizliği” kullanıyor ve daha sonra değiştirilecek. Bu cihazla neredeyse bir film üretilebilecek.

Batarya konusunda 13 Pro, 12 Pro’dan 1,5 saatten daha uzun, 13 Pro Max, 12 Pro Max’ten 2,5 saatten daha uzun ömürlü.

Fiyat konusunda ise 13 Pro 128 GB depolama opsiyonu ile 15.999 TL’den başlıyor. Ayrıca yeni 1TB depolama seçeneği sunuldu. Ön siparişler Cuma günü açılıyor.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu