Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

Realme GT Fiyatı Galaxy S22 Fiyatını Geçti!

Realme GT fiyatı Türkiye’de bir anda arttı. Zam sonrası Snapdragon 888’li telefon Galaxy S22’den daha pahalıya satılmaya başlandı.

Realme‘nin amiral gemisi segmentinde yer alan telefonu Realme GT, geçtiğimiz aylarda Türkiye pazarına 7.999 TL resmi satış fiyatı ile giriş yapmıştı. Ancak yükselen kurlardan sonra fiyatlar güncellenmiş ve geçtiğimiz haftalarda fiyat 12.740 TL‘ye kadar çıkmıştı. Bugün ise telefona bir zam daha geldi. Bu zam sonrası Realme GT fiyatı 14.499 TL‘ye yükseldi. Snapdragon 888 ile çalışan bu telefon daha yeni işlemci olan Snapdragon 8 Gen 1’li Galaxy S22‘den bile pahalıya satılıyor.

Samsung Türkiye yeni amiral gemisi modeli Galaxy S22 için 14.499 TL fiyat istiyor. Çeşitli alışveriş sitelerinde ise bu fiyatın daha altında Galaxy S22’nin satılmaya başlandığını belirtelim. Realme Türkiye’nin bu fiyat artışını neden yaptığı henüz bilinmiyor. Bir yanlışlık da yapılmış olabilir. Çünkü fiyatın kademeli de olsa 2 katına çıkması pek normal bir durum değil.

Ülkemizde yükselen kurlar artık firmalara güven vermiyor. Bu yüzden kurda bir sabitleme yapılmış da olabilir. Bu fiyat artışı hakkında muhtemelen Realme Türkiye cephesinden resmi bir açıklama gelecektir. Açıklama gelirse sizlerle paylaşacağımızı belirtelim.

Realme GT Fiyatı

Realme GT’de bizi 6,43 inç büyüklüğünde Full HD + (2400 × 1080 piksel) çözünürlüğünde 120Hz AMOLED ekran karşılıyor. Gücünü Snapdragon 888’den alan telefonda bellek birimi 8GB RAM + 128GB şeklinde karşımıza çıkıyor. Telefonun arkasında üç kamera yer alıyor. Ana kamerada 64 megapiksel Sony IMX682 sensör yer alırken, diğer iki kamera 8 megapiksel ultra geniş açılı ve 2 megapiksel makro kamera şeklinde. Telefonun ön kamerası ise 16 megapiksel çözünürlüğünde.

Telefonda parmak izi tarayıcısı ekrana gömülü bir halde geliyor. Stereo hoparlörün de yer verildiği telefonun içerisinde 65 watt hızlı şarj destekli 4.500 mAh büyüklüğünde batarya bulunuyor. Aşağıdan Realme’nin çok ses getiren canavarının inceleme videosunu izleyebileceğinizi belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu