Akıllı TelefonHTC

HTC Mobil Pazardan Çekiliyor mu?İşte Resmi Açıklama


Mobil dünyasını yakından takip eden kullanıcılar uzun bir süre Sony’nin mobil pazardan çekileceği yönünde haberlerle karşılaştı. Benzer bir sürecin şu sıralar HTC için dillendirildiğini görüyoruz. Uzak Doğu’dan gelen son haberler yıllardır mobil pazarda bekleneni veremeyen Tayvanlı şirketin mobil pazardan çekileceğini iddia etti.

Samsung, Apple ve Huawei’in ilk üçte yer aldığı mobil pazarda rekabet gittikçe kızışıyor. Çinli ve Hintli üreticiler fiyat performans odaklı modellerle pazarı domine ederken, HTC cephesinde ise satışlarda sürekli bir düşüş gözleniyor. İki yıldır amiral gemi modellerin de beklenen satışları elde edememesi şirket cephesinde yönetim değişikliğine neden oldu.

Satışlarda ve haliyle gelirde yaşanan düşüşler HTC için tehlike çanlarının çalmaya başladığını gösteriyor. Bu noktada Tayvanlı üreticinin mobil pazardan çekileceği yönünde iddiaların baş göstermesi de doğal.

HTC

Neyse ki bu yönde çıkan gelişmelere yanıt gecikmedi ve şirket cephesinden resmi bir açıklama geldi. HTC Çin, mikroblog sitesi Weibo aracılığıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada şirketin mobil pazardan çekilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Şirket, çekilmenin aksine mobil pazarda stratejik işbirlikleri geliştirdikleri ve piyasa değerini her geçen gün artıran VR Sanal Gerçeklik alanı üzere Çin Araştırma Enstitüsü ile çalışmalar yürütüldüğü bildirildi.

HTC cephesinden gelen açıklama elbette önemli, ancak şirketin mobil pazardaki konumun her geçen gün daha gerileri gittiği de bir gerçek.

>> İlginizi çekebilir; Galaxy S7 edge Android 7.0 ile Nasıl Görünecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu