Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel 7 Serisi Ortaya Çıktı! Ön Kamera Nerede Usta?

Google’ın yeni canavarı Google Pixel 7 serisi hakkında ortalığı karıştıracak iddia ortaya atıldı. Kameralar ekranın altına yerleştirilecek.

Google Pixel telefonlar yalnızca sınırlı sayıda ülkede resmi olarak piyasaya sürülse de Google’dan gelen telefonlara büyük ilgi var. Hatta geçtiğimiz sonbaharda tanıtılan Pixel 6 ve Pixel 6 Pro sürpriz bir çıkış gerçekleştirmişti. Türkiye pazarına gelmeyen Pixel serisinin yeni üyesi şimdiden merak edilmeye başlandı bile. Bugün ise Google Pixel 7 serisi hakkında herkesi heyecanlandıracak iddia ortaya atıldı.

Bildiğiniz gibi birkaç yıl önce, ön kameralar ekranın altına entegre edilmeye başlanmıştı. Ancak bu teknoloji tam olarak oturmamıştı. Google da bu teknolojinin oturmasını beklemiş gibi görünüyor. Son gelen bilgilere göre Pixel 7 ve 7 Pro serisinde ön kameralar ekranın altına entegre edilecek.

31 Ağustos 2021’de Google, Mobil bilgi işlem cihazları için ekran yapılandırması için USPTO’ya (Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi) bir patent başvurusunda bulundu. 16 sayfalık belgeler ise bugün yayınlandı.

Yayınlanan belgeler, telefonun boyutunu büyütmeden daha büyük bir ekran alanı oluşturmaya ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Tam ekran deneyimi yaratabilmek için, selfie kamerası ve sensörler ekranın altına entegre ediliyor.

Google’ın önceki aldığı patentte bir alt ekran ve bir prizma kullanılıyordu. Yeni yöntem daha uygun maliyetli görünüyor. Bu sefer, kameranın yüksekliğinde, yayıcı olmayan küçük bir kısmı olan ve kameraya yeterli ışığın ulaşmasını sağlayan bir yayıcı ekranın yer alacağı söyleniyor.

OLED ekranın altına bir veya daha fazla ön kamera, bir ışık sensörü ve isteğe bağlı olarak bir sensör ve flaş yerleştirilebiliyor. Pixel 7’nin bu lensleri sağ üst köşede yer alacak. Sensörler ise sol üst köşeye konumlandırılacak.

Google Pixel 7

Ön kameranın yerleştirildiği yerde ekran ışığı geçirebilecek. Böylece daha kaliteli fotoğraflar çekilebilecek. Kalan ekran parçasının ışık yayma işlevi olacak.. Parmak izi sensörü, mevcut Google akıllı telefonlarında olduğu gibi ekranın altına yerleştirilecek.

Görünüşe göre Pixel 7 serisi sunacağı ön kamera özellikleri ve ekran deneyimi ile iPhone 14’ün tahtını şimdiden sallayacak. Bakalım bu patentler bu yıl gerçeğe dönüşecek mi yoksa bir kaç yıl daha beklememiz mi gerekecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu