GenelGüncel Teknoloji HaberleriInstagramMobirollerTeknoloji

Instagram Yeni Özelliği ile Dikkat Çekiyor


Facebook’un çatısı altındaki Instagram yeni özelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Instagram’ın Hikayeler özelliğini çok seveceksiniz.

Popüler fotoğraf ve video paylaşama platformu Instagram’a yeni özelliklerin eklenmediği gün yok diyebiliriz. Facebook’un bünyesinde Instagram yeni özelliği ile bugün de karşımıza çıktı. Instagram‘ın Hikayeler özelliğine gelen bu yenilik, erişilebilirlik konusunda seviye atlatıyor diyebiliriz.

Bildiğiniz gibi sosyal medya uygulamalarını sağır olan kullanıcılar da kullanıyor. Bunun için firmaların herkesi düşünüp ona göre uygulama geliştirmesi gerekiyor. Instagram da geç de olsa bu özelliği kullanıma sundu. Instagram’ın Hikayeler bölümünde paylaşılan videolara artık altyazı eklenebiliyor. Bu sayede ses olmadan da videoda nelerin konuşulduğunu okuyabiliyorsunuz.

Hikayelerde görüntülenen metin, stil ve renk gibi çeşitli yönler ayarlanarak özelleştirilebiliyor. Kullanıcılar herhangi bir yazım veya noktalama hatası bulurlarsa kelimeleri düzenleyebiliyor. Ancak maalesef altyazıların boyutu şu anda ayarlanamıyor. Yine de metni daha kolay görmek için farklı bir arka plan etiketine geçiş yapabiliyorsunuz. Bu sayede okunabilirliği iyileştirebiliyorsunuz.

Instagram Yeni Özelliği

iOS ve Android kullanıcılarına eş zamanlı olarak sunulan bu özelliği kullanmak için uygulamayı App Store veya Play Store’dan güncellemeniz yeterli olacak.

Instagram’ın önümüzdeki günlerde Hikayeler özelliğine farklı yenilikler sunması bekleniyor. Ancak bu yeniliklerin şimdilik neler olacağı ise henüz bilinmiyor. Platformunu sürekli geliştiren ve rakiplerine geçit vermeyen Instagram’ın yeniliklerini merakla bekliyoruz. Bakalım daha fazla filtre ve düzenleme aracı gibi fotoğraf özellikleri ne zaman uygulamaya eklenecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu